Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 15229
Sadržaj : 8311
Broj pregleda : 5246299
Ko je na sajtu?
Imamo 96 gosta na mreži

komentari i članci urednika

  
Овај сасвим мали део мог новинарског ангажмана који сам успео „сакупити” и који је пред вама као мини архив и уз то промотивни прес клипинг давно објављених чланака, није производ професије, већ хобија. Да ми је компјутер био доступан пре четрдесет, а не тек пре двадесетак година, чланака би било више. Моји текстови нису (никад ни били) за „осетљиве уши“, ЕУропејце, чланове нво, лгбт и србо мрзитеље. Често и псујем, али по Вуку Караџићу, па доле написано није ни за малолетне. На време сам вас упозорио.  Slobodan Maričić  
  

AKO JE „ULICA“ U N.SADU GLAS NARODA, ONDA JE TO I U BEOGRADU !


20.04.2013./ Akademediasrbija

Piše : Slobodan Maričić

Nezadovoljni građani Srbije svih boja i većine opozicionih stranaka, spremaju se da sutra u 14 sati poruče vladi Srbije šta misle o briselskom sporazumu.

 

NATO U SRCU, URANIJUM U KRVI !


12.04.2013. / Akademediasrbija

Piše : Slobodan Maričić

Dakle u vreme brojnih članaka u srpskim medijima  podsećanja i komemoracija povodom godišnjice početka i posledica NATO bombardovanja, eto nam (nekom u Srbiji ) "drage" NATO delegacije u - redovnoj poseti.

 

NEKO TREBA REĆI NEMCIMA DA JE OKUPACIJA SRBIJE ZAVRŠENA 1944. !


11.04.2013. / Akademediasrbija

Piše : Slobodan Maričić

Već je krajnje vreme da Srbija pošalje zvaničnu i jasnu poruku Nemačkoj, da je poslednji nemački okupatorski vojnik, osim zarobljenika, proteran iz Srbije decembra 1944. godine.

 

OPROSTI MI KETRIN, ALI NEĆU BITI FIN


26.03.2013. / Akademediasrbija

Piše Slobodan Maričić

Fascikle o navodnim “pregovorima” su spakovane, svetla se gase a zavese spuštaju . A neki se u Srbiji još nadaju čudu neviđenom........

 

SRAMOTA VOJSKE SRBIJE


24.03.2013. / Akademediasrbija

Piše : Slobodan Maričić

Danas 24.03.2013. na 14-to godišnjicu zlikovačke NATO agresije na Srbiju i Crnu Goru do 15,00 časova na sajtu Vojske Srbije  ….

 

KAKO STRAHINJA MAŽE DUPE MASNOJ GUSKI


13.02.2013. / Akademediasrbija

Autor : Manfred Maurer

Prevod : Slobodan Maričić

Godinama unazad Austrija se zajedno sa Srbijom zalaže za naknadu imovine 1945 godine proteranih podunavskih Švaba . Službeni Beograd je veoma razočaran, jer je u Austriji samo mali broj raseljenih podunavskih Švaba podnelo zahtev za naknadu ili povraćaj izgubljene imovine.

 

ŠTA ĆE NIKOLIĆU RAZGOVOR SA JAHJAGOM ?


04.02.2013. / Akademediasrbija

Piše: Slobodan Maričić

Još jedno pucanje u sopstvenu nogu.

Skupština Kosova izabrala je 7.aprila 2011. Atifete Jahjagu za trećeg predsednika Kosova već u prvom krugu glasanja ali ne zbog svoje popularnosti, jer je zapravo niko nije ni poznavao.

 

ХИТЛЕР БИО ПРИЈАТЕЉ СА ЛЕЊИНОМ, УМРО 1962 ГОДИНЕ, А АНГЕЛА МЕРКЕЛ JE ЊЕГОВА БИОЛОШКА ЋЕРКА ?


08.12. 2012. / Академедиасрбија

Пpeвeo: Слободан Маричић

Открића аргентинског историчара и новинара Абела Басти, који о свему пише у својој књизи: "Хитлеров егзил" каo и открића из докумената Штазија - бивше тајне службе ДДР, америчких, британских и совјетских тајних архива КГБ-а, откривају непознате детаље  најскривеније тајне везане за највећег диктатора света у XX веку.

 

KO NAM JE BIO VEĆI (NE) PRIJATELJ 1941 ?


20.11.2012. / ree-Akademediasrbija

Hitler : Trudio sam se da uspostavim prijateljstvo sa Jugoslavijom .....

Neposredno nakon aprilskog rata u Jugoslaviji 1941. godine, Adolf Hitler drži govor 5. maja pred poslanicima Rajhstaga u Berlinu i objašnjava, između ostalog, kako je došlo i do napada na Jugoslaviju.

 

PITANJE ZA MINISTRA VOJNOG


08.11.2012. / Akademediasrbija

Ništa manje važno od prisluškivanja !

Piše : Slobodan Maričić

Čitajući novine i gledajući TV, u srpskoj policiji i tajnim službama besni pravi rat. Kao ono u američkim filmovima kada se kao sukobljavaju NCIS, FBI,CIA, DEA i još deset drugih agencija u Americi. Valjda, ko zna ?

 

НЕПОЗНАТО О УБИСТВУ КРАЉА АЛЕКСАНДРА I.


09.10.2012. / Академедисрбија

Пише: Слободан Маричић

На данашњи дан пре 78 година, убијен је у Француској југословенски краљ Александар I. 

 

ROTACIJA


05.10.2012. / Akademediasrbija

Piše : Slobodan Maričić

Nekada u vreme jednopartijskog sistema u Jugoslaviji i Srbiji takođe je bilo političara i privrednika kojima je bilo teško da se rastanu od vlasti i „vrate u proizvodnju“ kakav je bio običaj.

 

KVANTNA FIZIKA I BUDIZAM


07.09.2012. / Akademediasrbija

Prevod i objašnjenja pojmova: Slobodan Maričić

Čovek je (misli) stekao kontrolu nad prirodom, ali po cenu potpunog odvajanja od nje. Nakon samo deset generacija, on je po prvi put u istoriji dostigao moć da može razoriti planetu, uključujući sebe i civilizaciju.

 

ВЕЛИКА ЗАБЛУДА О ХУМАНОИДИMA II. ДЕО


04.09.2012. / Академедиасрбија

Пише: Слободан Маричић

Докле смо дошли у нашем "цивилизацијском" развоју ?

Дакле ми - људи, сматрамо да смо цивилизована и хумана бића. Какво лицемерје. Људска раса се ни сама према себи - (људи према људима) не понаша цивилизовано и хумано, него себично, насилнички, смртоносно.

 

ВЕЛИКА ЗАБЛУДА О "ХУМАНОИДИMA"


15.07.2012. / Академедиасрбија

Пише: Слободан Маричић

Да ли смо као хумана бића угрожени од космичкиx предаторa - први деo?

 

НЕ ПЛАШИТE СЕ ВАНЗЕМАЉАЦА, ОНИ СУ ОДАВНО МЕЂУ НАМА


08.07.2012. /  Академедиасрбијa

Припремио и превео за објављивање на српском :Слободан Маричић

Шта мотивише негативна бића? Већина њих је вођена глађу која може бити задовољена само на рачун других. Они верују да је ово свет преживљавања и такмичења у којем влада принцип: "Једи или буди поједен ", свет у коме се јаки имају право хранити са слабима.

 

DRAGI BOŽE KAKAV PATRIOTA !


22.04.2012. / Akademediasrbija

 Piše : Slobodan Maričić

Poseta Rudi Đulijanija bivšeg gradonačelnika Njujorka SNS-u izazvala je kod “Žute koalicije “ predvodjene totalno Žutim – Đilasom i nezaobilaznim Tadićem ogorčenje i pravu lavinu kritika u stilu : Đulijani je 1999. rekao da treba bombardovati Beograd ….. Sramota, treba mu pokazati ruševine itd…… !!! Žuta glasačka mašina u očaju, patriota do patriote, hoće da skaču sa novoizgrađenog mosta, gejevi plaču i viču nedamo dupe Djulijaniju i slične patriotske manifestacije…

 

ФОЛКСДОЈЧЕРИ У ЈУГОСЛАВИЈИ - СУСЕДИ, ЏЕЛАТИ, ЖРТВЕ


 

17.04.2012. / Akademediasrbija

Слободан Маричић: ФОЛКСДОЈЧЕРИ У ЈУГОСЛАВИЈИ - СУСЕДИ, ЏЕЛАТИ, ЖРТВЕ

Аутор о књизи :

Који је мотив аутора да напише ову књигу и ко стоји иза пројекта, било је најчеће питање или потпитање у неколико година истраживања и у разговорима које сам водио у припреми ове књиге. Осећајући пред читаоцима неку недефинисану обавезу поновићу свима исти одговор, да је мотив била жеља да сазнато и доживљено на тему “Фолксдојчери” истинито и што верније пренесем свима које ово сложено питање занима. Иза пројекта стоји много рада и искуство шездесет година живота у времену, које се поклапа са више од пола века лутања, полуистина или неистина на ову и многе друге важне историјске и животне теме у некадашњој Југославији.

 

ШТА ХОЋЕ НАСЛЕДНИЦИ ЗЛОЧИНАЦА МАЂАРА И ФОЛКСДОЈЧЕРА


17.10.2011.

Piše : Slobodan Maričić, novinar i publicista;

Рубрика: Политика, Вреди прочитати, 1883 пута прочитано Датум: 18.010.2011

U zadnje vreme pritisak predstavnika madjarske nacionalne manjine na vlasti Srbije za rehabilitaciju ratnih zločinaca i povraćaj njihove imovine je postao nesnošljiv. Osim pritisaka i ucena u skupštini, preko medija i tajnih razgovora sa predstavnicima vlasti, u sve se umešala i Madjarska koja otvoreno preti da će na svaki način sprečiti ulazak Srbije u EU.

 

MИЛAН НEДИЋ ПОВОДОМ САВЕЗНИЧКOГ ТЕРОРИСТИЧКОГ БОМБАРДОВАЊА БЕОГРАДА 24. АПРИЛА 1944. ГОДИНЕ !


17.04.2012. / ©Академедиасрбијa

Пишe : Cлoбoдaн Мaричић

Армијски генерал Милан Недић, председник српске владе током окупације, назван од народa "Српска мајка" неоправдано назван злочинцем и издајником, зверски је убијен од партизанских - српских иследника 1945. године. Поводом серије бомбардовања од априла, па током целе 1944. године које су вршили Англоамериканци, Недић је више пута давао прогласе српском народу међу којима је најпостреснији овај гoвop на сахрани жртава погинулих од "савезничког" бомбардовања на Ускрс 1944.

 
Još članaka...