Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 153964
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 7386511
Ko je na sajtu?
Imamo 113 gosta na mreži

komentari i članci urednika

  
Овај сасвим мали део мог новинарског ангажмана који сам успео „сакупити” и који је пред вама као мини архив и уз то промотивни прес клипинг давно објављених чланака, није производ професије, већ хобија. Да ми је компјутер био доступан пре четрдесет, а не тек пре двадесетак година, чланака би било више. Моји текстови нису (никад ни били) за „осетљиве уши“, ЕУропејце, чланове нво, лгбт и србо мрзитеље. Често и псујем, али по Вуку Караџићу, па доле написано није ни за малолетне. На време сам вас упозорио.  Slobodan Maričić  
  

НЕПОЗНАТО О УБИСТВУ КРАЉА АЛЕКСАНДРА I.


09.10.2012. / Академедисрбија

Пише: Слободан Маричић

На данашњи дан пре 78 година, убијен је у Француској југословенски краљ Александар I. 

 

ROTACIJA


05.10.2012. / Akademediasrbija

Piše : Slobodan Maričić

Nekada u vreme jednopartijskog sistema u Jugoslaviji i Srbiji takođe je bilo političara i privrednika kojima je bilo teško da se rastanu od vlasti i „vrate u proizvodnju“ kakav je bio običaj.

 

KVANTNA FIZIKA I BUDIZAM


07.09.2012. / Akademediasrbija

Prevod i objašnjenja pojmova: Slobodan Maričić

Čovek je (misli) stekao kontrolu nad prirodom, ali po cenu potpunog odvajanja od nje. Nakon samo deset generacija, on je po prvi put u istoriji dostigao moć da može razoriti planetu, uključujući sebe i civilizaciju.

 

ВЕЛИКА ЗАБЛУДА О ХУМАНОИДИMA II. ДЕО


04.09.2012. / Академедиасрбија

Пише: Слободан Маричић

Докле смо дошли у нашем "цивилизацијском" развоју ?

Дакле ми - људи, сматрамо да смо цивилизована и хумана бића. Какво лицемерје. Људска раса се ни сама према себи - (људи према људима) не понаша цивилизовано и хумано, него себично, насилнички, смртоносно.

 

ВЕЛИКА ЗАБЛУДА О "ХУМАНОИДИMA"


15.07.2012. / Академедиасрбија

Пише: Слободан Маричић

Да ли смо као хумана бића угрожени од космичкиx предаторa - први деo?

 

НЕ ПЛАШИТE СЕ ВАНЗЕМАЉАЦА, ОНИ СУ ОДАВНО МЕЂУ НАМА


08.07.2012. /  Академедиасрбијa

Припремио и превео за објављивање на српском :Слободан Маричић

Шта мотивише негативна бића? Већина њих је вођена глађу која може бити задовољена само на рачун других. Они верују да је ово свет преживљавања и такмичења у којем влада принцип: "Једи или буди поједен ", свет у коме се јаки имају право хранити са слабима.

 

DRAGI BOŽE KAKAV PATRIOTA !


22.04.2012. / Akademediasrbija

 Piše : Slobodan Maričić

Poseta Rudi Đulijanija bivšeg gradonačelnika Njujorka SNS-u izazvala je kod “Žute koalicije “ predvodjene totalno Žutim – Đilasom i nezaobilaznim Tadićem ogorčenje i pravu lavinu kritika u stilu : Đulijani je 1999. rekao da treba bombardovati Beograd ….. Sramota, treba mu pokazati ruševine itd…… !!! Žuta glasačka mašina u očaju, patriota do patriote, hoće da skaču sa novoizgrađenog mosta, gejevi plaču i viču nedamo dupe Djulijaniju i slične patriotske manifestacije…

 

ФОЛКСДОЈЧЕРИ У ЈУГОСЛАВИЈИ - СУСЕДИ, ЏЕЛАТИ, ЖРТВЕ


 

17.04.2012. / Akademediasrbija

Слободан Маричић: ФОЛКСДОЈЧЕРИ У ЈУГОСЛАВИЈИ - СУСЕДИ, ЏЕЛАТИ, ЖРТВЕ

Аутор о књизи :

Који је мотив аутора да напише ову књигу и ко стоји иза пројекта, било је најчеће питање или потпитање у неколико година истраживања и у разговорима које сам водио у припреми ове књиге. Осећајући пред читаоцима неку недефинисану обавезу поновићу свима исти одговор, да је мотив била жеља да сазнато и доживљено на тему “Фолксдојчери” истинито и што верније пренесем свима које ово сложено питање занима. Иза пројекта стоји много рада и искуство шездесет година живота у времену, које се поклапа са више од пола века лутања, полуистина или неистина на ову и многе друге важне историјске и животне теме у некадашњој Југославији.

 

ШТА ХОЋЕ НАСЛЕДНИЦИ ЗЛОЧИНАЦА МАЂАРА И ФОЛКСДОЈЧЕРА


17.10.2011.

Piše : Slobodan Maričić, novinar i publicista;

Рубрика: Политика, Вреди прочитати, 1883 пута прочитано Датум: 18.010.2011

U zadnje vreme pritisak predstavnika madjarske nacionalne manjine na vlasti Srbije za rehabilitaciju ratnih zločinaca i povraćaj njihove imovine je postao nesnošljiv. Osim pritisaka i ucena u skupštini, preko medija i tajnih razgovora sa predstavnicima vlasti, u sve se umešala i Madjarska koja otvoreno preti da će na svaki način sprečiti ulazak Srbije u EU.

 

MИЛAН НEДИЋ ПОВОДОМ САВЕЗНИЧКOГ ТЕРОРИСТИЧКОГ БОМБАРДОВАЊА БЕОГРАДА 24. АПРИЛА 1944. ГОДИНЕ !


17.04.2012. / ©Академедиасрбијa

Пишe : Cлoбoдaн Мaричић

Армијски генерал Милан Недић, председник српске владе током окупације, назван од народa "Српска мајка" неоправдано назван злочинцем и издајником, зверски је убијен од партизанских - српских иследника 1945. године. Поводом серије бомбардовања од априла, па током целе 1944. године које су вршили Англоамериканци, Недић је више пута давао прогласе српском народу међу којима је најпостреснији овај гoвop на сахрани жртава погинулих од "савезничког" бомбардовања на Ускрс 1944.

 

POSLEDNJI GUZOLIZ VLASTI !


13.04.2012. / ©Akademediasrbija

Piše: Slobodan Maričić

MINISTAR POLICIJE PRETI,  JER NEMA POJMA O AKCIJI HAPŠENJA ŠIROM SRBIJE, ALI ONDA IZJAVLJUJE DA JE GREŠKA U KOMUNIKACIJ. NIŠTA STRAŠNO NA TO SMO NAVIKLI .......

 

ОД ИЗБОРА - ДВА ПУТИЋА !


08.04.2012. / ©Академедиасрбија

Пише: Слободан Маричић

Још када појма нисам имао о томе шта је заправо политика, дакле пре неких 60 и више година, чуо сам мајку како (ми) је често говорила: "Политика је курва" Нити се сећам повода нити образложења. А онда пре двадесетак година Ђорђе Балашевић у једној песми поновља ту констатацију: "Политика је курва, извините што псујем ... "

 

KOJA JE RAZLIKA IZMEĐU BAGRE I SILEDŽIJE ?


06.04.2012. / Akademediasrbija

Komentar dodat 25.01.2013.

Piše : Slobodan Maričić

Danas je na donji članak objavljen u Kuriru stiglo skoro dvestotine komentara čitalaca. Komentari su uvek zanimljivo štivo. Jedan od komentara izmedju ostalog kaže : „ Šta se mi tu mešamo, to su crnogorska posla, pa neka ih oni međusobom sami rešavaju.

 

PUTEVI I STRANPUTICE SRBIJE - PUČ 27. MARTA 1941.


06.04..2012. / Akademediasrbija

Piše : Slobodan Maričić

IZA KULISA ZVANIČNIH DOGAĐAJA 27.MARTA I 6. APRILA 1941.

Da li se 1941. godine  mogao izbeći rat sa Nemačkom ? Srpski političari decenijama su se prepirali, a istoričari do danas oko pitanja da li je i Kraljevina Jugoslavija mogla i trebala  izbeći rat sa Nemačkom, čak i posle Puča 27. marta 1941.godine.

 

AGRESIJA NA JUGOSLAVIJU U BROJKAMAI DETALJIMA !


24.03.2012. / Akademediasrbija.com

19 ČLANICA NATO SAVEZA, PREDVODJENI AMERIKOM NAPALI SU 24.03.1999. SRJ !

NATO bombardovanje Savezne Republike Jugoslavije (kodno ime Operacija Saveznička sila (engl. Operation Allied Force) ili u SAD Operacija "Plemeniti nakovanj" (engl. Operation Noble Anvil), u Srbiji poznato kao „Milosrdni anđeo“ ili „NATO agresija“, je bila završna faza rata na Kosovu i Metohiji, koje je trajalo je od 24. marta do 10. juna 1999. godine.

 

OBELEŽENA GODIŠNJICA UBISTVA SLOBODANA MILOŠEVIĆA


11.03.2012. / pee-Академедиасрбија

S.M.

Šest godina od smrti bivšeg predsednika Srbije i SRJ i haškog optuženika Slobodana MIloševića obeleženo je danas polaganjem venaca na njegov grob u rodnoj kući u Nemanjinoj 41 u Požarevcu.

 

OD MARIĆEVIĆA JARUGE DO NAJNAPREDNIJEG USTAVA !


16.02.2012. / Akademediasrbija

Slobodan Maričić

Obradovasmo se, Gugl ( Google ) najveći svetski internet pretraživač u čast dana srpske državnosti stavio je danas detalje - ukrasne minijature sa prvog srpskog ustava. Zamislite kako su se setili, ipak smo mi sila.  Kažu da je to tada bio najnapredniji ustav na svetu i još  pohvala, mada je kratko trajao, pa ga drugi  vratili kao što obično biva kod nas. Ali uvek ima jedno "ali", jer  taj srpski ustav nije delo ni Miloša ni srpskih vodja,ni potpisanog autora  ni Vuka, nego nekih koji i dan danas vladaju Srbijom, a oni su, pisali smo već :  PROČITAJTE KO ?

 

СНП 1389 – ЋЕ БИТИ ПАРЛАМЕНТАРНА СТРАНКА !


01.01.2012. / Академедиасрбија

Ексклузиван интервју - Миша Вацић: живот, рад и планови без „ АЛИ“ !

Интервју водио: Слободан Маричић

Портпарол СНП 1389 дао је за патриотски портал Академедиасрбија ексклузиван интервју и први пут говориo и о своме приватном животу.

 

PONIŽAVANJE POBEDNIKA !


09.12.2011. / TABLOID   

Piše : Slobodan Maričić

Srbija prva država na svetu koja će rehabilitovati vojnike poraženih sila Osovine

U slučaju da bude usvojen zakon o rehabilitaciji pripadnika okupatorskih snaga i restituciji njihove imovine, Srbija bi postala prva zemlja sveta koja bi rehabilitovala zločince poražene u Drugom svetskom ratu, te tako, od zemlje pobednice, postala zemlja kolaboracionista. Osim toga, buduće generacije Srba bi bile obavezne da naslednicima svojih dželata isplate preko 100 milijardi evra odštete....

 

ZAŠTO NE TREBA REHABILITOVATI PRIPADNIKE NEPRIJATELJSKIH VOJSKI ?


18.11.2011. / Akademediasrbija.com

Piše : Slobodan Maričić

Navodno srpska vlada ili nadležni u režimu razmišljaju ozbiljno o tome, da rehabilituju sve bivše pripadnike okupatorskih i kvislinških vojski za koje nema dokaza da su izvršili zločine. Na ovome naročito insistiraju ucenjujući prestankom podrše vladi i parlamentu predstavnici madjarske, a podržavaju ih pripadnici nemačke nacionalne manjine.

 
Još članaka...