Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 14373
Sadržaj : 8309
Broj pregleda : 5220414
Ko je na sajtu?
Imamo 204 gosta i 1 člana na mreži

komentari i članci urednika

  
Овај сасвим мали део мог новинарског ангажмана који сам успео „сакупити” и који је пред вама као мини архив и уз то промотивни прес клипинг давно објављених чланака, није производ професије, већ хобија. Да ми је компјутер био доступан пре четрдесет, а не тек пре двадесетак година, чланака би било више. Моји текстови нису (никад ни били) за „осетљиве уши“, ЕУропејце, чланове нво, лгбт и србо мрзитеље. Често и псујем, али по Вуку Караџићу, па доле написано није ни за малолетне. На време сам вас упозорио.  Slobodan Maričić  
  

ОД ИЗБОРА - ДВА ПУТИЋА !


08.04.2012. / ©Академедиасрбија

Пише: Слободан Маричић

Још када појма нисам имао о томе шта је заправо политика, дакле пре неких 60 и више година, чуо сам мајку како (ми) је често говорила: "Политика је курва" Нити се сећам повода нити образложења. А онда пре двадесетак година Ђорђе Балашевић у једној песми поновља ту констатацију: "Политика је курва, извините што псујем ... "

 

KOJA JE RAZLIKA IZMEĐU BAGRE I SILEDŽIJE ?


06.04.2012. / Akademediasrbija

Komentar dodat 25.01.2013.

Piše : Slobodan Maričić

Danas je na donji članak objavljen u Kuriru stiglo skoro dvestotine komentara čitalaca. Komentari su uvek zanimljivo štivo. Jedan od komentara izmedju ostalog kaže : „ Šta se mi tu mešamo, to su crnogorska posla, pa neka ih oni međusobom sami rešavaju.

 

PUTEVI I STRANPUTICE SRBIJE - PUČ 27. MARTA 1941.


06.04..2012. / Akademediasrbija

Piše : Slobodan Maričić

IZA KULISA ZVANIČNIH DOGAĐAJA 27.MARTA I 6. APRILA 1941.

Da li se 1941. godine  mogao izbeći rat sa Nemačkom ? Srpski političari decenijama su se prepirali, a istoričari do danas oko pitanja da li je i Kraljevina Jugoslavija mogla i trebala  izbeći rat sa Nemačkom, čak i posle Puča 27. marta 1941.godine.

 

AGRESIJA NA JUGOSLAVIJU U BROJKAMAI DETALJIMA !


24.03.2012. / Akademediasrbija.com

19 ČLANICA NATO SAVEZA, PREDVODJENI AMERIKOM NAPALI SU 24.03.1999. SRJ !

NATO bombardovanje Savezne Republike Jugoslavije (kodno ime Operacija Saveznička sila (engl. Operation Allied Force) ili u SAD Operacija "Plemeniti nakovanj" (engl. Operation Noble Anvil), u Srbiji poznato kao „Milosrdni anđeo“ ili „NATO agresija“, je bila završna faza rata na Kosovu i Metohiji, koje je trajalo je od 24. marta do 10. juna 1999. godine.

 

OBELEŽENA GODIŠNJICA UBISTVA SLOBODANA MILOŠEVIĆA


11.03.2012. / pee-Академедиасрбија

S.M.

Šest godina od smrti bivšeg predsednika Srbije i SRJ i haškog optuženika Slobodana MIloševića obeleženo je danas polaganjem venaca na njegov grob u rodnoj kući u Nemanjinoj 41 u Požarevcu.

 

OD MARIĆEVIĆA JARUGE DO NAJNAPREDNIJEG USTAVA !


16.02.2012. / Akademediasrbija

Slobodan Maričić

Obradovasmo se, Gugl ( Google ) najveći svetski internet pretraživač u čast dana srpske državnosti stavio je danas detalje - ukrasne minijature sa prvog srpskog ustava. Zamislite kako su se setili, ipak smo mi sila.  Kažu da je to tada bio najnapredniji ustav na svetu i još  pohvala, mada je kratko trajao, pa ga drugi  vratili kao što obično biva kod nas. Ali uvek ima jedno "ali", jer  taj srpski ustav nije delo ni Miloša ni srpskih vodja,ni potpisanog autora  ni Vuka, nego nekih koji i dan danas vladaju Srbijom, a oni su, pisali smo već :  PROČITAJTE KO ?

 

СНП 1389 – ЋЕ БИТИ ПАРЛАМЕНТАРНА СТРАНКА !


01.01.2012. / Академедиасрбија

Ексклузиван интервју - Миша Вацић: живот, рад и планови без „ АЛИ“ !

Интервју водио: Слободан Маричић

Портпарол СНП 1389 дао је за патриотски портал Академедиасрбија ексклузиван интервју и први пут говориo и о своме приватном животу.

 

PONIŽAVANJE POBEDNIKA !


09.12.2011. / TABLOID   

Piše : Slobodan Maričić

Srbija prva država na svetu koja će rehabilitovati vojnike poraženih sila Osovine

U slučaju da bude usvojen zakon o rehabilitaciji pripadnika okupatorskih snaga i restituciji njihove imovine, Srbija bi postala prva zemlja sveta koja bi rehabilitovala zločince poražene u Drugom svetskom ratu, te tako, od zemlje pobednice, postala zemlja kolaboracionista. Osim toga, buduće generacije Srba bi bile obavezne da naslednicima svojih dželata isplate preko 100 milijardi evra odštete....

 

ZAŠTO NE TREBA REHABILITOVATI PRIPADNIKE NEPRIJATELJSKIH VOJSKI ?


18.11.2011. / Akademediasrbija.com

Piše : Slobodan Maričić

Navodno srpska vlada ili nadležni u režimu razmišljaju ozbiljno o tome, da rehabilituju sve bivše pripadnike okupatorskih i kvislinških vojski za koje nema dokaza da su izvršili zločine. Na ovome naročito insistiraju ucenjujući prestankom podrše vladi i parlamentu predstavnici madjarske, a podržavaju ih pripadnici nemačke nacionalne manjine.

 

VIDE LI NEKO KRALJA ?


14.11.2011. / Akademediasrbija.com

Piše: Slobodan Maričić

Od pompeznog dolaska u Jugoslaviju – Srbiju, Princ Aleksandar Kadjordjević koji se rado i neopravdano sam nazvao prestolonaslednikom Aleksandrom II. , došao je do današnjih dana praktično, do života u anonimnosti.

 

ШТА ХОЋЕ НАСЛЕДНИЦИ ЗЛОЧИНАЦА МАЂАРА И ФОЛКСДОЈЧЕРА ?


18.10.2011. / Akademediasrbija

Piše : Slobodan Maričić

U poslednje vreme pritisak predstavnika madjarske nacionalne manjine na vlasti Srbije za rehabilitaciju ratnih zločinaca i povraćaj njihove imovine je postao nesnošljiv. Osim pritisaka i ucena u skupštini, preko medija i tajnih razgovora sa predstavnicima vlasti, u sve se umešala i Madjarska koja otvoreno preti da će na svaki način sprečiti ulazak Srbije u EU.

 

GDE SI KARA(M) DJORDJE ?


12.08.2011. / Akademediasrbija
Slobodan Maričić

Zanimljivo je kako je većini naših medija promakla vest o utakmici beogradskog fudbalskog kluba Rad sa nekim klubom iz turske Anadolije. Ne znam mu ni ime, ni rezultat meča, ali verujem da nije bilo nikoga u Srbiji koji su dočuli, koji nije bio zgrožen dogadjajem na ovom fudbalskom meču.

 

ONOMAD KADA SU AMERI PADALI SA NEBA !


08.08.2011. / Akademediasrbija
Slobodan Maričić

Ako danas nas boli zadnjica od američkog razvaljivanja, jer nas trte gde i kad god stignu, od Kosova, Bosne, Saveta bezbednosti.... za neku utehu je da vas podsetimo da je Amerika dva puta u novijoj istoriji dobila od nas par žestokih šamara koje nam izgleda neće lako zaboraviti !

 

SRBIJA VAS SE ODREKLA - TRAŽITE RUSKO DRŽAVLJANSTVO !


28.07.2011. / Akademediasrbija
Slobodan Maričić

Poslednji dogadjaji na severnom Kosovu pokazuju da se Srbija ( srpski režim ) odrekao svoje kosovske braće. Pregovori i sve ostalo sa kosovskim nazovi vlastima su zamajavanja srpskog naroda i predaja svih institucija na Kosovu u šiptarske ruke .

 

ZAŠTO SE RUSI NISU ISKRCALI NA MESEC ?


26.06.2011. /Akademediasrbija

Piše : Slobodan Maričić

Onima koji prate aktuelnosti iz oblasti graničnih područja nauke, kojima se sve više bave i naučne – svemirske agencije velikih sila nije promakla vest, da su mnogi istaknuti naučnici svetskog renomea izrazili mišljenja, da se čovek nije nikada iskrcao na mesec i da je to jedna od „Velikih istorijskih prevara“.

 

SARADNJA SRBIJE I AZERBEJDŽANA - MUZIČKA FONTANA


09.06.2011. / Akademediasrbija

Pročitajte ako hoćete da popizdite !

Predsednici Srbije i Azerbejdžana Boris Tadić i Ilham Alijev svečano su juče otvorili obnovljeni Tašmajdanski park i zasadili drvo prijateljstva. Centralno mesto u parku zauzima muzička fontana.

 

VRHOVNA KOMANDA VAS JE IZBRISALA IZ SPISKA ŽIVIH !


01.05.2011. / Akademediasrbija
Piše : Slobodan Maričić

VI NE MORATE VIŠE DA BRINETE ZA VAŠE ŽIVOTE I ZATO BUDITE SPREMNI - DA ŠTO KASNIJE UMRETE !

Prilično grub uvod, ali ne želim da se udvaram čitaocima i pitam direktno : „Jeste li otvorili mozak za dešavanja oko vas/nas u proteklim mesecima, koja mogu da polako prerastu u ono što mnogi zovu - „Apokalipsom“ ?

 

SAMIT U SRBISTANU U KARADJORDJEVOM DOLU


27.04.2011. / Akademediasrbija
Slobodan Maričić

SA SASTANKOM U KARAĐORĐEVU SRBIJA NASTAVLJA IZDAJU SOPSTVENIH INTERESA,  INTERESA REPUBLIKE SRPSKE I DRUGIH PRIJATELJA 

Niko od analitičara se još se ne glašava da bi rastumačio u čemu je poenta i interes Srbije za sastankom u Karadjordjevu. Prvi zaključci idu u pravcu da je i ovaj sastanak jedan od onih koje organizuje Tadić radi lične promocije “vodećeg” regionalnog lidera. Ali pre drugih zaključaka da vidimo šta su na ovom sastanku koga mediji i nesrećni predsednik Srbistana pretenciozno nazivaju “Samit” rekli učesnici.

 

USKRS 6. APRILA 1941.


05.04.2011. / Akademediasrbija
Slobodan Maričić

NEMAČKO ZLOČINAČKO USKRŠNJE BOMBARDOVANJE BEOGRADA 1941. GODINE

 

PUTEVI I STRANPUTICE SRBIJE - PUČ 27. MARTA 1941.


26./27.03.2011. / akademediasrbija 
Piše : Slobodan Maričić

IZA KULISA ZVANIČNIH DOGAĐAJA 27.MARTA 1941.
Da li se pre 70 godina izbeći rat sa Nemačkom ?

 
Još članaka...