Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 153939
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 7386396
Ko je na sajtu?
Imamo 26 gosta na mreži

komentari i članci urednika

  
Овај сасвим мали део мог новинарског ангажмана који сам успео „сакупити” и који је пред вама као мини архив и уз то промотивни прес клипинг давно објављених чланака, није производ професије, већ хобија. Да ми је компјутер био доступан пре четрдесет, а не тек пре двадесетак година, чланака би било више. Моји текстови нису (никад ни били) за „осетљиве уши“, ЕУропејце, чланове нво, лгбт и србо мрзитеље. Често и псујем, али по Вуку Караџићу, па доле написано није ни за малолетне. На време сам вас упозорио.  Slobodan Maričić  
  

VIDE LI NEKO KRALJA ?


14.11.2011. / Akademediasrbija.com

Piše: Slobodan Maričić

Od pompeznog dolaska u Jugoslaviju – Srbiju, Princ Aleksandar Kadjordjević koji se rado i neopravdano sam nazvao prestolonaslednikom Aleksandrom II. , došao je do današnjih dana praktično, do života u anonimnosti.

 

ШТА ХОЋЕ НАСЛЕДНИЦИ ЗЛОЧИНАЦА МАЂАРА И ФОЛКСДОЈЧЕРА ?


18.10.2011. / Akademediasrbija

Piše : Slobodan Maričić

U poslednje vreme pritisak predstavnika madjarske nacionalne manjine na vlasti Srbije za rehabilitaciju ratnih zločinaca i povraćaj njihove imovine je postao nesnošljiv. Osim pritisaka i ucena u skupštini, preko medija i tajnih razgovora sa predstavnicima vlasti, u sve se umešala i Madjarska koja otvoreno preti da će na svaki način sprečiti ulazak Srbije u EU.

 

GDE SI KARA(M) DJORDJE ?


12.08.2011. / Akademediasrbija
Slobodan Maričić

Zanimljivo je kako je većini naših medija promakla vest o utakmici beogradskog fudbalskog kluba Rad sa nekim klubom iz turske Anadolije. Ne znam mu ni ime, ni rezultat meča, ali verujem da nije bilo nikoga u Srbiji koji su dočuli, koji nije bio zgrožen dogadjajem na ovom fudbalskom meču.

 

ONOMAD KADA SU AMERI PADALI SA NEBA !


08.08.2011. / Akademediasrbija
Slobodan Maričić

Ako danas nas boli zadnjica od američkog razvaljivanja, jer nas trte gde i kad god stignu, od Kosova, Bosne, Saveta bezbednosti.... za neku utehu je da vas podsetimo da je Amerika dva puta u novijoj istoriji dobila od nas par žestokih šamara koje nam izgleda neće lako zaboraviti !

 

SRBIJA VAS SE ODREKLA - TRAŽITE RUSKO DRŽAVLJANSTVO !


28.07.2011. / Akademediasrbija
Slobodan Maričić

Poslednji dogadjaji na severnom Kosovu pokazuju da se Srbija ( srpski režim ) odrekao svoje kosovske braće. Pregovori i sve ostalo sa kosovskim nazovi vlastima su zamajavanja srpskog naroda i predaja svih institucija na Kosovu u šiptarske ruke .

 

ZAŠTO SE RUSI NISU ISKRCALI NA MESEC ?


26.06.2011. /Akademediasrbija

Piše : Slobodan Maričić

Onima koji prate aktuelnosti iz oblasti graničnih područja nauke, kojima se sve više bave i naučne – svemirske agencije velikih sila nije promakla vest, da su mnogi istaknuti naučnici svetskog renomea izrazili mišljenja, da se čovek nije nikada iskrcao na mesec i da je to jedna od „Velikih istorijskih prevara“.

 

SARADNJA SRBIJE I AZERBEJDŽANA - MUZIČKA FONTANA


09.06.2011. / Akademediasrbija

Pročitajte ako hoćete da popizdite !

Predsednici Srbije i Azerbejdžana Boris Tadić i Ilham Alijev svečano su juče otvorili obnovljeni Tašmajdanski park i zasadili drvo prijateljstva. Centralno mesto u parku zauzima muzička fontana.

 

VRHOVNA KOMANDA VAS JE IZBRISALA IZ SPISKA ŽIVIH !


01.05.2011. / Akademediasrbija
Piše : Slobodan Maričić

VI NE MORATE VIŠE DA BRINETE ZA VAŠE ŽIVOTE I ZATO BUDITE SPREMNI - DA ŠTO KASNIJE UMRETE !

Prilično grub uvod, ali ne želim da se udvaram čitaocima i pitam direktno : „Jeste li otvorili mozak za dešavanja oko vas/nas u proteklim mesecima, koja mogu da polako prerastu u ono što mnogi zovu - „Apokalipsom“ ?

 

SAMIT U SRBISTANU U KARADJORDJEVOM DOLU


27.04.2011. / Akademediasrbija
Slobodan Maričić

SA SASTANKOM U KARAĐORĐEVU SRBIJA NASTAVLJA IZDAJU SOPSTVENIH INTERESA,  INTERESA REPUBLIKE SRPSKE I DRUGIH PRIJATELJA 

Niko od analitičara se još se ne glašava da bi rastumačio u čemu je poenta i interes Srbije za sastankom u Karadjordjevu. Prvi zaključci idu u pravcu da je i ovaj sastanak jedan od onih koje organizuje Tadić radi lične promocije “vodećeg” regionalnog lidera. Ali pre drugih zaključaka da vidimo šta su na ovom sastanku koga mediji i nesrećni predsednik Srbistana pretenciozno nazivaju “Samit” rekli učesnici.

 

USKRS 6. APRILA 1941.


05.04.2011. / Akademediasrbija
Slobodan Maričić

NEMAČKO ZLOČINAČKO USKRŠNJE BOMBARDOVANJE BEOGRADA 1941. GODINE

 

PUTEVI I STRANPUTICE SRBIJE - PUČ 27. MARTA 1941.


26./27.03.2011. / akademediasrbija 
Piše : Slobodan Maričić

IZA KULISA ZVANIČNIH DOGAĐAJA 27.MARTA 1941.
Da li se pre 70 godina izbeći rat sa Nemačkom ?

 

MASONI, ORLOVI, SRPSKI PUČEVI I REVOLUCIJE


20.03.2011. / Akademediasrbija

Slobodan Maričić

Čitam nedavno u novinama kako neki francuski glavni mason održa predavanje studentima na jednom od privatnih fakulteta u Beogradu na poziv „ braće iz Srbije“ . Dogadjaj je dosta ranije bio najavljivan u medijima a posle istog i često komentarisan.

 

НЛО - ТРАГАЊЕ ЗА ИСТИНОМ I.


22.02.2011. / © Академедиасрбија
preveo na srpski i priredio za štampu: Slobodan Maričić

Даме и господо,

грчки филозоф Сократ учио је своје ученике да се у потрагу за истином може кренути само онда кад се доведе у питање и анализира свако веровање кога смо се до тада чврсто држали.

 

VOJNA VEŽBA - TUK NA LUK


13.02.2011. / Akademediasrbija
Slobodan Maričić

Svi su srećni, deca se danas raduju : neke čike u crnom će na Kalemegdanu da skaču iz kamiona, pa će da se prevrću, i da se kobajagi tuku. Pa će onda da pucaju iz pištolja  ( kao što ima moj unuk) na kapisle i da se udaraju gumenim noževima, a onda će da lete neki aviončići i skočiće neki padobranac sa šarenom zastavom , i biće pleh muzika, jao pa pasulj za sirotinju , pardon gledaoce, baloni , ma svašta !

 

SCIENCE FICTION STORIES


11.02.2011.  /Akademediasrbija
Превео и приредио
Слободан Маричић

Др Карла Турнер ( Dr. Karla Turner ) Аутор књига: " Into the Fringe “ и " Taken "по којој је снимљена истоимена ТВ серија АБДУКЦИЈЕ (отмице) људи од стране ванземаљаца

 

МЕТАФИЗИКА - ЗНАЊЕ


03.02.2011. / Akademediasrbija
Превео на српски и приредио:
Слободан Маричић

Сигурно се сећате анегдоте која каже: Једино је знање - памет на свету правилно распоређено ! Нећете наћи човека који ће вам признати да му не достаје памети и знања ! Ово је одговор зашто је знање тако добро распоређено ?

 

STVORENJA IZ DRUGE DIMENZIJE ?


28.01.2011. / Akademediasrbija
Priredio za štampu : Slobodan Maričić 
Fotografije : akademediasrbija

Originalni naslovi :

- Southwest Alaskans say bird is the size of a small plane ( Stanovnici jugozapadnog dela Aljaske kažu da je ptica veličine malog aviona )

- Tale of big bird catches some air ( Priča o velikoj ptici se pronela kontinentom )

 

TAJNE PUTEVA DUŠE (II.)


08.12.2010. / Akademediasrbija
Izvode priredio za objavljivanje na srpskom : Slobodan Maričić

Ovo je momenat i za odgovor na pitanje o svrsi života ili pravilnije, o misiji duše u ljudskom telu. Jedan od načina za otkrivanja misije duše je sledeći proces:

 

TAJNE PUTEVA DUŠE


05.12.2010 / Akademediasrbija 
Izvode za objavljivanje na srpskom priredio :  Slobodan Maričić

 

Naša planeta postaje vrlo interesantna laboratorija u galaktičkim razmerama. Eksplozija populacije u poslednjih stotinu godina ima dalekosežne posledice. Rast stanovništva na preko šest milijardi je zahtevao slanje ogromnog broja spiritualnih entiteta na Zemlju. Taj trend se nastavlja i danas. Dnevno se rodi preko 260.000 beba. Godišnje to znači da postoji potreba za skoro 100 miliona novih duša.

 

DANAS JE (BIO) “SVETI 29.- TI “


29.11.2010. / Akademediasrbija

Kako je počeloi kako je bilo :

Piše : Slobodan Maričić

Na današnji dan do pre desetak godina slavio se u SR Jugoslaviji 29.Novembar - dan kada je u Jajcu 1943. godine za vreme rata na Drugom zasedanju AVNOJ-a ustanovljen Nacionalni komitet oslobodjenja Jugoslavije, kao najviše telo narodne volje buduće zemlje.

 
Još članaka...