Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 14373
Sadržaj : 8309
Broj pregleda : 5220405
Ko je na sajtu?
Imamo 221 gosta i 1 člana na mreži

komentari i članci urednika

  
Овај сасвим мали део мог новинарског ангажмана који сам успео „сакупити” и који је пред вама као мини архив и уз то промотивни прес клипинг давно објављених чланака, није производ професије, већ хобија. Да ми је компјутер био доступан пре четрдесет, а не тек пре двадесетак година, чланака би било више. Моји текстови нису (никад ни били) за „осетљиве уши“, ЕУропејце, чланове нво, лгбт и србо мрзитеље. Често и псујем, али по Вуку Караџићу, па доле написано није ни за малолетне. На време сам вас упозорио.  Slobodan Maričić  
  

MASONI, ORLOVI, SRPSKI PUČEVI I REVOLUCIJE


20.03.2011. / Akademediasrbija

Slobodan Maričić

Čitam nedavno u novinama kako neki francuski glavni mason održa predavanje studentima na jednom od privatnih fakulteta u Beogradu na poziv „ braće iz Srbije“ . Dogadjaj je dosta ranije bio najavljivan u medijima a posle istog i često komentarisan.

 

НЛО - ТРАГАЊЕ ЗА ИСТИНОМ I.


22.02.2011. / © Академедиасрбија
preveo na srpski i priredio za štampu: Slobodan Maričić

Даме и господо,

грчки филозоф Сократ учио је своје ученике да се у потрагу за истином може кренути само онда кад се доведе у питање и анализира свако веровање кога смо се до тада чврсто држали.

 

VOJNA VEŽBA - TUK NA LUK


13.02.2011. / Akademediasrbija
Slobodan Maričić

Svi su srećni, deca se danas raduju : neke čike u crnom će na Kalemegdanu da skaču iz kamiona, pa će da se prevrću, i da se kobajagi tuku. Pa će onda da pucaju iz pištolja  ( kao što ima moj unuk) na kapisle i da se udaraju gumenim noževima, a onda će da lete neki aviončići i skočiće neki padobranac sa šarenom zastavom , i biće pleh muzika, jao pa pasulj za sirotinju , pardon gledaoce, baloni , ma svašta !

 

SCIENCE FICTION STORIES


11.02.2011.  /Akademediasrbija
Превео и приредио
Слободан Маричић

Др Карла Турнер ( Dr. Karla Turner ) Аутор књига: " Into the Fringe “ и " Taken "по којој је снимљена истоимена ТВ серија АБДУКЦИЈЕ (отмице) људи од стране ванземаљаца

 

МЕТАФИЗИКА - ЗНАЊЕ


03.02.2011. / Akademediasrbija
Превео на српски и приредио:
Слободан Маричић

Сигурно се сећате анегдоте која каже: Једино је знање - памет на свету правилно распоређено ! Нећете наћи човека који ће вам признати да му не достаје памети и знања ! Ово је одговор зашто је знање тако добро распоређено ?

 

STVORENJA IZ DRUGE DIMENZIJE ?


28.01.2011. / Akademediasrbija
Priredio za štampu : Slobodan Maričić 
Fotografije : akademediasrbija

Originalni naslovi :

- Southwest Alaskans say bird is the size of a small plane ( Stanovnici jugozapadnog dela Aljaske kažu da je ptica veličine malog aviona )

- Tale of big bird catches some air ( Priča o velikoj ptici se pronela kontinentom )

 

TAJNE PUTEVA DUŠE (II.)


08.12.2010. / Akademediasrbija
Izvode priredio za objavljivanje na srpskom : Slobodan Maričić

Ovo je momenat i za odgovor na pitanje o svrsi života ili pravilnije, o misiji duše u ljudskom telu. Jedan od načina za otkrivanja misije duše je sledeći proces:

 

TAJNE PUTEVA DUŠE


05.12.2010 / Akademediasrbija 
Izvode za objavljivanje na srpskom priredio :  Slobodan Maričić

 

Naša planeta postaje vrlo interesantna laboratorija u galaktičkim razmerama. Eksplozija populacije u poslednjih stotinu godina ima dalekosežne posledice. Rast stanovništva na preko šest milijardi je zahtevao slanje ogromnog broja spiritualnih entiteta na Zemlju. Taj trend se nastavlja i danas. Dnevno se rodi preko 260.000 beba. Godišnje to znači da postoji potreba za skoro 100 miliona novih duša.

 

DANAS JE (BIO) “SVETI 29.- TI “


29.11.2010. / Akademediasrbija

Kako je počeloi kako je bilo :

Piše : Slobodan Maričić

Na današnji dan do pre desetak godina slavio se u SR Jugoslaviji 29.Novembar - dan kada je u Jajcu 1943. godine za vreme rata na Drugom zasedanju AVNOJ-a ustanovljen Nacionalni komitet oslobodjenja Jugoslavije, kao najviše telo narodne volje buduće zemlje.

 

KO ČAČKA – ISČAČKA CIA -u !


09.11.2010 / Akademediasrbija

Piše : Slobodan Maričić

Kada smo pre više meseci u ovoj rubrici pisali prvi put o projektu  američkog globalnog elektronskog špijuniranja  pod nazivom „ Ešalon“, nismo verovali da će i naš sajt postati predmet interesovanja američkih tajnih službi.

 

IZ DNEVNIKA DŽOZEFA BAJDENA


18.10.2010. / Akademediasrbija

Priredio: Slobodan Maričić

Uprkos velikim bezbednosnim rizicima, vratio sam se živ i zdrav iz Srbije, te simpatične državice na krajnjem istoku Kavkaza.

 

NEMAČKI OTPOR POKRETU ISTINE - PEDESET GODINA DOCNIJE


02.10.2010.

TABLOID INTERVJU  sa Slobodanom Maričićem, novinarom i publicistom

Razgovor vodio: Milan Malenović

Pre tačno petnaest godina 1995. godine pojavila se u SRJ i zemljama bivše SFRJ prva knjiga sa kompletnom istorijom Folksdojčera na jugoslovenskim prostorima. Knjiga se obzirom na sveobuhvatni sadržaj može nazvati studijom, pošto sadrži mnoge u javnosti do tada nepoznate, a veoma važne podatke o istoriji nemačke nacionalne manjine.

 

U IME SRBA SA KOSOVA JA SAM VAM ROPSKI ZAHVALAN !


02.10.2010.

POZDRAVNI GOVOR RENO HARNIŠA AMERICKOG DIPLOMATE NA KOSOVU KAO UPUTSTVO I LEKCIJA ZA KOSOVARE,  I

KOMENTAR SLOBODANA MARČIĆA GLAVNOG I ODGOVORNOG UREDNIKA NOVINSKE AGENCIJE TIKER

Dobro vece, dame i gospodo, i hvala vam što ste nam se pridruzili veceras na proslavi 227. rodjendana Sjedinjenih Americkih Drzava.

 

OPTOGRAM - SLIKA SMRTI


13.09.2010. / Akademediasrbija

Piše : Slobodan Maričić

Optogram je naučni pojam i naziv je za poslednju sliku koju zadržava oko, pred smrt jednog živog bića, mada mnogi naučnici smatraju da su eksprimenti tevrste na granici naučnih.

 

PARANORMALNI FENOMENI : UNUTRAŠNJI GLAS


02.09.2010. / Akademediasrbija
Piše : Slobodan Maričić

Predstavlja specifičan paranormalni fenomen koji se manifestuje kao subjektivni doživljaj u kome neka osoba u podsvesti (glavi ili niotkuda) čuje neki glas ili glasove. Ovi glasovi kao akustični doživljaji su „dostupni“ samo osobi sa tim fenomenom (pojavom) koji se manifestuju u različito vreme i različitim pojavnim oblicima.

 

PALI LI NEKO SVEĆE ZA UBIJENE SRBE PO SVETU ?


27.08.2010. / Akademediasrbija

Priredio : Slobodan Maričić 

Beograd je palio sveće ubijenom francuskom gradjaninu Tatonu, navijaču koji je došao u Beograd da bodri svoj tim i u tuči nastradao ! Izvinjenja su padala kao kiša.

 

SPAVATE LI JOŠ ?


21.08.2010. / Akademediasrbija
Slobodan Maričić

Negde sam pročitao da jedno pitanje čovek treba često da postavlja sebi proveravajući svoj status : „ Jesam li budan? “

 

PA LJUDI JEL' OVO MOGUĆE ????


 13.08.2010. / Akademediasrbija

Madjarski premijer došao bez najave u Srbiju kao da je u sred Madjarije , sastao se Madjarima iz Vojvodine i domaćim izdajnicima i divanili šta sve treba uraditi kako bi se pomoglo Madjarima u Srbiji !

 

OVO NEĆETE PROČITATI NIGDE, OSIM OVDE !


07.08.2010. / Akademediasrbija
Sa nemačkog preveo:  Slobodan Maričić

PROROČANSTVO STEVANA BOGIĆA 1912-te

Uhvatite se čvrsto za stolicu i pogledajte šta očekuje Evropu !

 

FELJTON ISTINA IMA SAMO JEDNO LICE


24.07.2010. / Akademediaasrbija
Priredio za objavljivanje:
Slobodan Maričić

ZAŠTO AMERIČKE TAJNE SLUŽBE MRZE SRBE ?

/ Zahvaljujemo se ovim putem nepoznatom čitaocu ( R.S.) iz ČIKAGA, SAD , koji nam je poslao ovaj izvanredan (printani) prilog za ovu rubriku, koji je sa naše strane redakcijski uredjen za objavljivanje, kako je zahtevano. /

 
Još članaka...