Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 20535
Sadržaj : 8318
Broj pregleda : 5493581
Ko je na sajtu?
Imamo 18 gosta na mreži

komentari i članci urednika

  
Овај сасвим мали део мог новинарског ангажмана који сам успео „сакупити” и који је пред вама као мини архив и уз то промотивни прес клипинг давно објављених чланака, није производ професије, већ хобија. Да ми је компјутер био доступан пре четрдесет, а не тек пре двадесетак година, чланака би било више. Моји текстови нису (никад ни били) за „осетљиве уши“, ЕУропејце, чланове нво, лгбт и србо мрзитеље. Често и псујем, али по Вуку Караџићу, па доле написано није ни за малолетне. На време сам вас упозорио.  Slobodan Maričić  
  

ЗАШТО САМ ПРОТИВ (Е)МИГРАНАТА ?


08.03.2016.
Пише: Слободан M.Маричић

Србија , ви и ја смо у великој опасности! Ми треба да постанемо жртва обрачуна великих сила и подлог плана Америке да се измени демографска слика Европе. Балканске земље ће постати највеће жртве.

 

ТОМА ВУЧИЋ ПЕРИШИЋ


27.02.2016
Пише : Слободан М. Маричић

Кажу да људи и народи треба да уче из своје историје. Срби ни појединачно, а ни колективно то не чине.

 

НЕ ТРЕБА НАМ ВЛАСТ КОЈА ЛАКО КЛЕКНЕ !


19.02.2016.

Пише : Слободан М.Маричић

Па јесам рекао да се не бавим актуелном политиком, осим критике екстремних примера у политици на овај или онај начин.

 

ШИРОКА ЈЕ СРБИНОВА ДУША, АЛИ НИЈЕ АРМУНИКА


11.02.2016.
Пише:Слободан М.Маричић

Свако има неку своју листу ствари које га иритирају у животу, али шта обичан човек може против тога.

 

ПАНДУРСКИ ЗАКОН


23.01.2016.
Пише : Слободан М.Маричић

Ових дана Скупштина расправља о Закону о полицији или народски: Пандурском закону.

 

ИЗБОРИ ? ПА ШТА ?


19.01.2016.
Пише : Слободан М.Маричић

Примио сам два мејла у вези мог задњег  писанија овде. Један кратак од извесне госпође или госпођице „М“  - нећу да јој напишем име – мејл, јер можда има љубоморног дечка или мужа, па да ме овај одере од батина или убије једно педесет пута, као што су Кристијана (према личном сведочењу).

 

БАДЊАК


15.01.2016.
Пише : Слободан М.Маричић

Украшавања куће бадњаком и ложења бадњака пред Божић је старохришћански обичај и изворно га славе Срби и остали Православци који поштују Јулијански календар.

 

ДУША И СРЦЕ


09.01.2016.

Пише : Слободан М.Маричић

Е па ево нас опет у новој календарској години.  Остала је још једна за славље -православна, па ћемо и за ту да се опет „опустимо“ и „веселимо“ да  заборавимо ону стару. О Божићу све најлепше и без коментара.

 

НЕШТО НИЈЕ У РЕДУ СА НАМА И ОКО НАС...


25.12.2015.

Пише : Слободан M.Маричић

Недавно чујем неког нашег првосвештеника, како рече : „све око нас иде брзо, времена је све мање .... „ у контексту неког говора - поруке о миру, а осталог се не сећам.....

 

КАДА БИ МЕ НЕКО ПИТАО О ЖИВОТУ.....


23.12.2015.

Пише : Слободан М.Маричић

Углавном не волим да причам са онима који покушавају у разговору или кроз медије да ми тумаче или наметну свој атеистички, религијски или научни став о животу. 

 

У СРБИЈИ НИШТА НОВО, А НИ КОД МЕНЕ


07.11.2015.
Пише : Слободан М.Маричић

О, баш сам се обрадовао, када сам погледао преглед посета на сајту у септембру и октобру. Када се протеклих година радило „ пуном паром“ месечно је било редовно око педесет и нешто хиљада посетилаца.

 

СРБИ ПАМЕТ У ГЛАВУ ДУПЕ УЗА ЗИД


30.08.2015.

Пише : Слободан М.Маричић

Ко у Србији не види да се ситуација у свету и у нашем региону закувава тај нека мисли на наше успехе о следећем фудбалском првенству наших славних фудбалера. Слава им.

 

AKADEMIK MLATIJA


25.08.2015.

Piše : Slobodan M.Maričić

Umro Arsen Dedić, hrvatski pevač šlagera i šansona, rođen u Šibeniku, školovan u Zagrebu, u braku 40-tak godina sa Gabi Novak poznatom hrvatskom pevačicom, takođe šlagera i šansona. Laka mu crna zemlja.

 

ГЛАС ТРЕЋЕПОЗИВЦА


22.08.2015.

Пише : Слободан М.Маричић

Кажу да су некада у време великих ратова у Србији, они који су мобилисани а имали преко педесет година били сврстани у категорију : „ Ратника Треће- позиваца“.  

 

МИША МАЧОР


22.08.2015.

Пише : Слободан М.Маричић

Тја , нисам се баш дуго оглашавао. Не стављам нове чланке нити моје коментаре. Знам да звучи смешно, али овај пензос стварно нема довољно времена да све потребно и планирано постигне.

 

ПОЖЕЛЕЋЕ ГРЦИ СРПСКИЈЕХ ТУРИСТА, АЛ ТУРИСТА НИГДЕ БИТИ НЕЋЕ


16.07.2015

Пише : Слободан М.Маричић

Ето, последњи чланак у овој рубрици коју као и сајт попуњавам све ређе, био је о Грчкој и Грцима, а сад ево још једног.

 

УСПУТ ЗАБЕЛЕЖЕНО У ГРЧКОЈ...


12.06.2015.

Пише : Слободан М.Маричић

Надам се да онај ко буде читао неће помислити да се продуцирам тиме што сам у овој нашој српској просечној беди успео, да у предсезони одем петнаестак дана у Грчку и тамо се пар дана грчим, због лошег времена.

 

ЗАСТАВЕ


08.04.2015.

Пише : Слободан М. Маричић

Морам да признам, да радо гледам америчке филмове, иако сам антиамериканиста (ајд  да направим и ја једну реч за ново-српски).

 

БАБЕ, ЖАБЕ И ЋОСАВИ ПРЕМИЈЕРИ


10.03.2015.

Пише : Слободан М.Маричић

Добили смо владу у сенци.  Још се не зна шта ће влада да ради, али знају сe министри, а ускоро и саветници, вероватно. Иако ће се ова влада само играти власти, све ће то опет народ позлатити, тј. ова нова   Паравлада наплатити. 

 

ОТО - ОРДО ТЕМПЛИ ОРИЕНТИС


08.03.2015. / Академедиасрбија
Приредио: Слободан М.Маричић

ОТО - Ред Источног Храма или Ред  свештеника Оријента је интернационално братство и религијска организација основана почетком 20. века. Због поштовања Бафомета  ( То Мега Терион-а или Велика звер - на грчком ) која се спомиње и у библији, са тумачењем персонификације Сатане у средњем веку, овај ред често мешају са сатаничким култовима.

 
Još članaka...