Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 153960
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 7386491
Ko je na sajtu?
Imamo 122 gosta na mreži

komentari i članci urednika

  
Овај сасвим мали део мог новинарског ангажмана који сам успео „сакупити” и који је пред вама као мини архив и уз то промотивни прес клипинг давно објављених чланака, није производ професије, већ хобија. Да ми је компјутер био доступан пре четрдесет, а не тек пре двадесетак година, чланака би било више. Моји текстови нису (никад ни били) за „осетљиве уши“, ЕУропејце, чланове нво, лгбт и србо мрзитеље. Често и псујем, али по Вуку Караџићу, па доле написано није ни за малолетне. На време сам вас упозорио.  Slobodan Maričić  
  

СРЕЋНИ ВАМ ПРАЗНИЧНИ ИЗБОРИ


29.04.2016.
Пише : Слободан М.Маричић

Ево дочеках још један Ускрс и Први мај, и да вам кажем није лош осећај бити жив и полуздрав, иако си матор.

 

ЗАШТО САМ ПРОТИВ (Е)МИГРАНАТА 2. део


16.04.2016.
Пише : Слободан М.Маричић

У медијима је код нас проблем миграната због изборне кампање склоњен  у други план. Ни Вучић не прича о њима, јер не зна коју би неистину више рекао.

 

АХТУНГ , АХТУНГ ! ОПЕТ АЈНЕ ШВАПСКА ПРОВОКАЦИОН


06.04.2016.
Пише : Слободан М.Маричић

Дакле на данашњи дан 6.априла 1941. Швабе започеше рат против Краљевине Југославије  бомбардовањем Београда и других градова ( осим словеначких и крватских) .

 

НЕКА БИЈЕ, НЕКА БИЈЕ ..........НАРОД !


29.03.2016.
Пише : Слободан М.Маричић

Када сам био клинац играли смо најчешће неку игру са лоптом. Например иза неке црте на асфалту стоји један од нас клинаца и држи лопту, а остали стоје и вичу: нека бије, нека бије..... Пера.напр. И пуцач онда гађа Перу и тако редом.

 

ПЛАЧИ ЕВРОПО !


25.03.2016.
Пише : Слободан М.Маричић

Пошто су пре двадесетак година бриселске ЕУ и англоамеричке  велможе садили тикве са ђаволом, сада им се о главу лупају. Дошао ђаво по своје, како каже наша пословица.

 

ГОЛИМ ДУПЕТОМ У ТРЊЕ


23.03.2016.
Пише: Слободан М.Маричић

Бум, бум, и још тридесетак мртвих и двеста рањених јуче у Бриселу, а кол'ко јуче у Француској, и уназад шта ја знам где све и колико.

 

ПРОТОКОЛ


20.03.2016.
Пише : Слободан  М.Маричић

Протокол постоји да би се кршио, баш као и закони у оној изреци коју је неко рекао ваљда за утеху а која гласи : Закони постоје да би се кршили.
 

 

ЗАШТО САМ ПРОТИВ (Е)МИГРАНАТА ?


08.03.2016.
Пише: Слободан M.Маричић

Србија , ви и ја смо у великој опасности! Ми треба да постанемо жртва обрачуна великих сила и подлог плана Америке да се измени демографска слика Европе. Балканске земље ће постати највеће жртве.

 

ТОМА ВУЧИЋ ПЕРИШИЋ


27.02.2016
Пише : Слободан М. Маричић

Кажу да људи и народи треба да уче из своје историје. Срби ни појединачно, а ни колективно то не чине.

 

НЕ ТРЕБА НАМ ВЛАСТ КОЈА ЛАКО КЛЕКНЕ !


19.02.2016.

Пише : Слободан М.Маричић

Па јесам рекао да се не бавим актуелном политиком, осим критике екстремних примера у политици на овај или онај начин.

 

ШИРОКА ЈЕ СРБИНОВА ДУША, АЛИ НИЈЕ АРМУНИКА


11.02.2016.
Пише:Слободан М.Маричић

Свако има неку своју листу ствари које га иритирају у животу, али шта обичан човек може против тога.

 

ПАНДУРСКИ ЗАКОН


23.01.2016.
Пише : Слободан М.Маричић

Ових дана Скупштина расправља о Закону о полицији или народски: Пандурском закону.

 

ИЗБОРИ ? ПА ШТА ?


19.01.2016.
Пише : Слободан М.Маричић

Примио сам два мејла у вези мог задњег  писанија овде. Један кратак од извесне госпође или госпођице „М“  - нећу да јој напишем име – мејл, јер можда има љубоморног дечка или мужа, па да ме овај одере од батина или убије једно педесет пута, као што су Кристијана (према личном сведочењу).

 

БАДЊАК


15.01.2016.
Пише : Слободан М.Маричић

Украшавања куће бадњаком и ложења бадњака пред Божић је старохришћански обичај и изворно га славе Срби и остали Православци који поштују Јулијански календар.

 

ДУША И СРЦЕ


09.01.2016.

Пише : Слободан М.Маричић

Е па ево нас опет у новој календарској години.  Остала је још једна за славље -православна, па ћемо и за ту да се опет „опустимо“ и „веселимо“ да  заборавимо ону стару. О Божићу све најлепше и без коментара.

 

НЕШТО НИЈЕ У РЕДУ СА НАМА И ОКО НАС...


25.12.2015.

Пише : Слободан M.Маричић

Недавно чујем неког нашег првосвештеника, како рече : „све око нас иде брзо, времена је све мање .... „ у контексту неког говора - поруке о миру, а осталог се не сећам.....

 

КАДА БИ МЕ НЕКО ПИТАО О ЖИВОТУ.....


23.12.2015.

Пише : Слободан М.Маричић

Углавном не волим да причам са онима који покушавају у разговору или кроз медије да ми тумаче или наметну свој атеистички, религијски или научни став о животу. 

 

У СРБИЈИ НИШТА НОВО, А НИ КОД МЕНЕ


07.11.2015.
Пише : Слободан М.Маричић

О, баш сам се обрадовао, када сам погледао преглед посета на сајту у септембру и октобру. Када се протеклих година радило „ пуном паром“ месечно је било редовно око педесет и нешто хиљада посетилаца.

 

СРБИ ПАМЕТ У ГЛАВУ ДУПЕ УЗА ЗИД


30.08.2015.

Пише : Слободан М.Маричић

Ко у Србији не види да се ситуација у свету и у нашем региону закувава тај нека мисли на наше успехе о следећем фудбалском првенству наших славних фудбалера. Слава им.

 

AKADEMIK MLATIJA


25.08.2015.

Piše : Slobodan M.Maričić

Umro Arsen Dedić, hrvatski pevač šlagera i šansona, rođen u Šibeniku, školovan u Zagrebu, u braku 40-tak godina sa Gabi Novak poznatom hrvatskom pevačicom, takođe šlagera i šansona. Laka mu crna zemlja.

 
Još članaka...