Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 153956
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 7386468
Ko je na sajtu?
Imamo 120 gosta na mreži

komentari i članci urednika

  
Овај сасвим мали део мог новинарског ангажмана који сам успео „сакупити” и који је пред вама као мини архив и уз то промотивни прес клипинг давно објављених чланака, није производ професије, већ хобија. Да ми је компјутер био доступан пре четрдесет, а не тек пре двадесетак година, чланака би било више. Моји текстови нису (никад ни били) за „осетљиве уши“, ЕУропејце, чланове нво, лгбт и србо мрзитеље. Често и псујем, али по Вуку Караџићу, па доле написано није ни за малолетне. На време сам вас упозорио.  Slobodan Maričić  
  

USUD KRALJA ALEKSANDRA I.


24.06.2014. 

Piše : Slobodan M.Maričić 

Kod nas se u narodu USUD-om nazivaju neke vrste upozorenja buduće sudbine ili događaja koji se odnosi na pojedinca ili na porodicu i šire.

 

DENZITETI - NIVOI EGZISTENCIJE


10.06.2014. / ree-Akademediasrbija
Posrbio : Slobodan M.Maričić

Denziteti se kao pojam prvi put pominju u tzv. Ra Materijalu, (Elkins, Rueckert) pre nešto više od 30 godina, mada su već odavno, na ovaj ili onaj način, izražavani kroz neka ezoterička učenja (drvo kabale, oktava, ‘kosmosi’ u učenju 4-ti Put itd.)

 

НИЈЕ СВЕ ОНАКО, КАО ШТО СЕ ЧИНИ !


06.06.2014. / Академедиасрбија
Пише : Слободан M.Маричић

Када сам отварао ову рубрику мислио сам да ћу сваке недеље имати на уму нешто да напишем. На жалост, испоставило се да није (било) тако.

 

ЈУЧЕ , ДАНАС, МАЛО СУТРА


03.05.2014 / Академедиасрбија
Пише : Слободан M.Маричић

Нисам дуго ништа написао , што би рекли " из главе " , ваљда почиње да ми јача дисбаланс сиве масе и празнине у глави.

 

ВАСКРСНУЋЕ СРБИЈА !


19.04.2014/ Академедиасрбија

Пише : Слободан М.Маричић

ДРАГИ ЧЛАНОВИ И ПОСЕТИОЦИ МОГ ПОРТАЛА

Осећам се дужним да образложим зашто прекидам редовно емитовање и реемитовање вести и коментара и претварам исте рубрике у архив .

 

PA SREĆAN DAN DRŽAVNOSTI ŽELE NAM I NAŠA MASONSKA PREKOMORSKA BRAĆA !


15.02.2014. / Akademediasrbija
Piše : Slobodan М.Maričić

Kada sam video da se o jednom mom, rekao bih ozbiljnom članku o Masonima, inače ilustrovanom i fotografijama raspravlja na forumima i sajtovima tipa „ Moje krpice“ i ocenjuje da je autor podgrejan žestinom i maštom seo i napisao taj tekst, zarekao sam se da neću više pisati za neimenovane budale.

 

HUMANOST ZA SVE PARE !


10.02.2014. / ree-Akademediasrbija
Piše : Slobodan М.Maričić

Evo ne znam koji put stiže mi finansijski izveštaj Humanitarne organizacije : „Srbi za Srbe“. Ako niste znali ova organizacija postoji od 2006. godine i prikuplja pomoć u Srbiji i širom sveta za srpsku sirotinju i ugrožene Srbe na Kosovu i srpskim zemljama.

 

BEOGRAD NA HLEBU I VODI


21.01.2014. / Akademediasrbija
Piše : Slobodan М.Maričić

Evo gledam na TV po ne znam koji put ozarenog vicepremijera Vučića, kako nam predstavlja još jedan novi projekat, koji će  navodno usrećiti Beograd ili Srbiju.

 

ŽAK


16.01.2014. / Akademediasrbija
Piše : Slobodan М.Maričić

Gledam TV i naiđem par puta na neke poznate likove od kojih je svaki drugi dođoš, koji pričaju o istoriji Beograda , uglavnom daljoj i izmišljenim tajnama.

 

ZMAGO I MERKAMTOR


09.01.2014. / Akademediasrbija
Piše : Slobodan М.Maričić

Za sutra je u Briselu najavljen sastanak radnih grupa Beograda i Prištine u vezi sa plaćanjem troškova na graničnim prelazima Brnjak i Jarinje.

 

KO ĆE BITI NOVI GRADONAČELNIK BEOGRADA ?


08.01.2014./ Akademediasrbija
Piše : Slobodan М.Maričić

Ponosan sam što sam rođen u Beogradu i to pre oslobođenja 1944. godine. Imam krštenicu sa grbom predratne monarhije i srpske Pravoslavne crkve. Drugo sam koleno moje porodice u Beogradu, jedan od oko dvesta hiljada onih koji su oktobra 1944. dočekali  Liberatore. Američke i naše. Rusi su došli sami.

 

CECA ILI ELEKTRIČNI KLAVIR ?


26.12.2013. / Akademediasrbija
Piše : Slobodan М.Maričić

Prošlo je više od godine i nešto, kako je izabrana nova vlada, a ja sam se do sada usudio da kritikujem samo predsednika i prvog potpredsednika.  E sad je red da ja kao odskora samoproglašeni kritičar, opalim i nekog drugog na ovom mom sajtu.

 

ZBOGOM MAJSTORE


24.12.2013. / Akademediasrbija
Piše : Slobodan М.Maričić

Čitam da je UNS posthumno Tijaniću juče, prekjuče dodelilio nagradu za životno delo. Dobro, mislim da je to OK. Kome su je sve do sada dodeljivali, on je sigurno zaslužio pre mnogih .

 

ПРЕ СТО ГОДИНА - СРБИН ПРОТИВ СРБИНА


22.12.2013. / pее-Академедиасрбија
Пише: Слободан М.Маричић

Ко не учи из историје, поновиће му се. Срби не поновило нам се никада више .......

 

ВАНТЕЛЕСНA ИСКУСТВА И ФEНOМEНИ


19.12.2013. / pee-Академедиасрбија
Превео и приредио за објављивање на српском:
Слободан М.Маричић

Многи људи " вратили су се из мртвих " , након што су били по неколико минута , без знака живота , али су запамтили све што се догађало док су били мртви ? Понекад се људи сећају лебдења изнад својих беживотних тела те доктора и медицинских сестара , који су радили око њих .

 

ŠTAJNHAUER VREDI JEDAN MILION, KOLIKO VREDI SRBIN KOVAČEVIĆ ?


14.12.2013. / Akademediastbija
Piše : Slobodan М.Maričić

Čitam  juče u novinama „tajnu“ ko je pomogao ili naredio da se pomogne Kovačeviću, znate onom Srbinu sa studija u Americi, koji je prebio nekog američkog Jevrejina studenta iz bogate porodice, odležao u samici mesec dana, pa po puštanju da se brani sa slobode utekao u Srbiju.

 

ДЕЦА ПЕТООКТОБАРСКЕ РЕВОЛУЦИЈЕ ЈЕДУ КОЛАЧЕ , НАPOД ЈЕДE ГОВНА


09.12.2013.

Пише : Слободан М.Маричић

У уводу морам рећи бар нешто о настанку изреке " Револуција једе своју децу " која се приписује Максимилијану Робеспјеру једном од најпознатијих вођа Француске револуције крајем 18. века и једном од покретача идеје " Владавине терора " .

 

SRBIJA GERIJATRIJA


03.12.2013. / Akademediasrbija
Piše : Slobodan М.Maričić

Ne znam postoji li neki prosek kada je čovek na vrhuncu svojih intelektualnih moći i sposobnosti da se nosi ne samo sa svojim ličnom ili porodičnim problemima, već i tuđim, državnim...

 

ZAŠTO SU SVE JUGOSLOVENSKE I SRPSKE VLASTI SKRIVALE GENOCID NAD SRBIMA ?


30.11.2013. / Akademediasrbija
Piše : Slobodan М.Maričić

Zašto je genocid NDH skrivan decenijama, kao, pitamo se mi ! ( vidi poslednji inače odličan članak u komentarima ).

 

DANAS JE (BIO) „ SVETI ” 29 –TI


29.11.2013. /  Akademediasrbija
Piše : Slobodan М.Maričić

Danas je 29. novembar, dan kada je pre tačno 70 godina utvrdjen ovaj datum, kao najveći državni praznik nekadašnje SFRJ , koji je do devedesetih slavilo bezmalo 22 miliona Jugoslovena.

 
Još članaka...