Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 57832
Sadržaj : 8326
Broj pregleda : 6336671
Ko je na sajtu?
Imamo 101 gosta i 2 člana na mreži

komentari i članci urednika

  
Овај сасвим мали део мог новинарског ангажмана који сам успео „сакупити” и који је пред вама као мини архив и уз то промотивни прес клипинг давно објављених чланака, није производ професије, већ хобија. Да ми је компјутер био доступан пре четрдесет, а не тек пре двадесетак година, чланака би било више. Моји текстови нису (никад ни били) за „осетљиве уши“, ЕУропејце, чланове нво, лгбт и србо мрзитеље. Често и псујем, али по Вуку Караџићу, па доле написано није ни за малолетне. На време сам вас упозорио.  Slobodan Maričić  
  

ZABORAVLJENI SRPSKI HEROJI – GAVRILO PRINCIP


27.01.2010. / Akademediasrbija

Piše : Slobodan Maričić

Atentat na austrijskog Nadvojvodu Franca Ferdinanda je istorijski dogadjaj kolosalnih posledica, koji je bio uzrok Prvom svetskom ratu, raspadu Austrougarske monarhije, zatim stvaranju novih država : Čehoslovačke, Madjarske, Jugoslavije i povraćaju značajnih teritorija susednim državama, koje su okupirale ili aneksirale Austrougarska i Turska.

 

ORDO TEMPLI ORIENTIS (OTO ) - VITEZOVI TEMPLARI - “KRSTAŠI“


25.01.2010. / Akademediasrbija
Piše : Slobodan Maričić

U vreme osvajanja Palestine i Jerusalima oko 1000. godine posle Hrista je prema postojećim izvorima ovaj viteški red nastao spontano i u početku okupljao samo plemiće iz Evrope, koji su predvodjeni svojim kraljevima i krunisanim glavama evropskih dvorova docnije odlazili u pohode u “Svetu zemlju” na Hristov grob u Jerusalemu.

 

NAŠA BORBA : FOLKSDOJČERI U JUGOSLAVIJI


31.maj. 1995.

FOLKSDOJČERI U JUGOSLAVIJI - Feljton u 13 nastavaka

Autor : Slobodan Maričić

Press kliping

 

KRALJEVSKE AVANTURE


14.01.2010. / Akademediasrbija

Piše : Slobodan Maričić

Nije bila tajna da su srpski vladari voleli malo da „isplove“ van bračnih voda i da se zabavljaju i relaksiraju ne samo sa slobodnim damama već bogme sa ženama svojih potčinjenih. Najviše je u novijoj istoriji opisano kako je Knjaz Miloš voleo da „skita“, ali to nije krio ni od koga.

 

JAPANSKE MISTERIJE - KAKEMONO


14.01.2010. / Akademediasrbija
Piše : Slobodan Maričić

Kakemono je još jedna od misterija stare japanske religije „Šintu“, koja je specifična po tome što se za izazivanje paranormalnih stanja koriste predmeti, tačnije slike. Kakemono je naziv za tradicionalne japanske slike izradjene prirodnim biljnim bojama na papirusu raznih veličina,  koje su se savijale u rolnu, a poznate su još pre vremena Hrista.

 
Još članaka...