Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 57355
Sadržaj : 8326
Broj pregleda : 6332090
Ko je na sajtu?
Imamo 117 gosta na mreži

komentari i članci urednika

  
Овај сасвим мали део мог новинарског ангажмана који сам успео „сакупити” и који је пред вама као мини архив и уз то промотивни прес клипинг давно објављених чланака, није производ професије, већ хобија. Да ми је компјутер био доступан пре четрдесет, а не тек пре двадесетак година, чланака би било више. Моји текстови нису (никад ни били) за „осетљиве уши“, ЕУропејце, чланове нво, лгбт и србо мрзитеље. Често и псујем, али по Вуку Караџићу, па доле написано није ни за малолетне. На време сам вас упозорио.  Slobodan Maričić  
  

NEISTRAŽENA ULOGA FRANCUSKE U ZAVERI


21.11.2009. / Akademediasrbija
Piše : Slobodan Maričić

 SUDJENJE ATENTATORIMA ZA UBISTVO KRALJA ALEKSANDRA I.

O sudjenju atentatorima za ubistvo Kralja Aleksandra I. u Marseju 1934. godine, u predratnoj, a još manje u posleratnoj jugoslovenskoj štampi i literaturi malo je podataka ili su šturi i nepotpuni. U prilog oceni da je Francuska na neki način bila umešana u planiranje ili izvršenje ubistva Kralja ide i način i rezultat sudjenja atentatorima.

 

POTREBNA VAM JE DUHOVNA POMOĆ ?


18.11.2009. / Akademediasrbija
Piše : Slobodan Maričić

Niste raspoloženi ? Obuzimaju vas loše misli ? Ne osećate se dobro ? Mislite ružno o sebi i drugima ? Možda vam treba pomoć, a teško vam je da se poverite drugome ? 

 

DESNICA U SRBIJI – ŠTA JE TO ?


18.11.209. / Akadamediasrbija.com
Piše : Slobodan Maričić

Već nekoliko godina posle puča 5.oktobra nezavisni - slobodno misleći analitičari konstatovali su da opozicija u Srbiji nestaje. Tada je za potrebe jedne televizije napravljena anketa sa pitanjima za nekoliko opozicionih vanparlamentarnih lidera i vanstranačkih ličnosti kojom je prilikom konstatovano, da novi režim urušava sve ono što je bio cilj „demokratskih" promena .

 

 

ZAŠTO JE POTREBNA REKLAMA ?


17.11.2009. / Akademediasrbija
Piše : Slobodan Maričić


Da li znate ove poslovice i pravila ?

 

MEDIJE SU UBILI, ŽIVEO INTERNET !


17.11.2009. / Akademediasrbija
Slobodan Maričić

Poslednjih meseci mnogo se govori o medijima, štampanim i elektronskim, o radiju, gotovo ništa. Čovek ima utisak da je većini naših ljudi zaista mnogo važno hoće li izlaziti Kurir ili Pravda, Danas ili Politika i nedeljnici uključivši i NIN. Šta se zapravo dešava u takozvanoj medijskoj sferi ? Pravu istinu ne zna niko, ali logika nameće svima da se radi o medijskoj prevlasti, novcu, uticaju, politici. Nivo izveštavanja printanih medija je „pljuvačko – resavski“, a elektronskih – pa isti takav.

 
Još članaka...