Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 121402
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6886891
Ko je na sajtu?
Imamo 55 gosta na mreži

komentari i članci urednika

  
Овај сасвим мали део мог новинарског ангажмана који сам успео „сакупити” и који је пред вама као мини архив и уз то промотивни прес клипинг давно објављених чланака, није производ професије, већ хобија. Да ми је компјутер био доступан пре четрдесет, а не тек пре двадесетак година, чланака би било више. Моји текстови нису (никад ни били) за „осетљиве уши“, ЕУропејце, чланове нво, лгбт и србо мрзитеље. Често и псујем, али по Вуку Караџићу, па доле написано није ни за малолетне. На време сам вас упозорио.  Slobodan Maričić  
  

БАБЕ, ЖАБЕ И ЋОСАВИ ПРЕМИЈЕРИ


10.03.2015.

Пише : Слободан М.Маричић

Добили смо владу у сенци.  Још се не зна шта ће влада да ради, али знају сe министри, а ускоро и саветници, вероватно. Иако ће се ова влада само играти власти, све ће то опет народ позлатити, тј. ова нова   Паравлада наплатити. 

 

ОТО - ОРДО ТЕМПЛИ ОРИЕНТИС


08.03.2015. / Академедиасрбија
Приредио: Слободан М.Маричић

ОТО - Ред Источног Храма или Ред  свештеника Оријента је интернационално братство и религијска организација основана почетком 20. века. Због поштовања Бафомета  ( То Мега Терион-а или Велика звер - на грчком ) која се спомиње и у библији, са тумачењем персонификације Сатане у средњем веку, овај ред често мешају са сатаничким култовима.

 

KO JE BIO HENRI S.OLKOT


07.03.2015. / Akademediasrbija
Piše : Slobodan М.Maričić

Henri Stil Olkot (Henry Steel Olcott 1832 – 1907 ) rodjen  je u puritanskoj protestantskoj porodici u Nju Džersiju kao najstariji od šestoro dece  oca Tomasa i majke Emili oboje iz poznatih  porodica prvih doseljenika u Ameriku.

 

ХЕЛЕНА ПЕТРОВНА БЛАВАЦКИ


04.03.2015. /  Академедиасрбија
Пише : Слободан М.Маричић

Једна од најтајанственијих  жена из круга мистика и езотериста 19. века,  до данас.

 

ОКУЛТИЗАМ, ОКУЛТИСТИ И МИСТИЧНИ ЉУДИ - 3.


02.03.2015. / Академедиасрбија
Пише : Слободан М.Маричић

ПОЧЕТАК МИСТИЧНИХ АВАНТУРА АЛЕКСАНДРE  НИЛ НА ИСТОКУ

Санскритске студије
Године 1911. Александра је сама кренула на своје друго путовање у Индију, и стигла на Пондишери (Pondicherry) преостали део француске колонијалне Индије, где је полиција одмах почела пратити због њених екстремистичких склоности.

 
Još članaka...