Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 153957
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 7386476
Ko je na sajtu?
Imamo 126 gosta na mreži

komentari

ВУЧИЋЕВЕ БАЈКЕ : СРБИЈА И СРБИ РЕАГУЈУ МИРНО И УЗДРЖАНО ЗАТО ШТО СУ ЈАКИ


08.01.2014. / pee-Академедиасрбија

Вицепремијер Србије Александар Вучић изјавио је jуче у Грачаници да је његова порука Албанцима да Срби желе мир, преговоре и разговоре, али и да Србија никад неће заборавити на свој народ, а посебно не онај на Косову и Метохији.

 

АУСТРИЈСКИ ИСТОРИЧАРИ И ШТАМПА: СРПСКИ ИСТОРИЧАРИ „ЛАЖУ”, БЕЧ НИЈЕ КРИВ ЗА РАТ


08.01.2014. / pee-Академедиасрбија

Аустријски историчари негирају тврдње из Београда према којима су постојали планови за почетак Првог светског рата 13 месеци пре сарајевског атентата и 14 месеци пре аустроугарске објаве рата Србији.

 

INTERNET NAM SE ZAVUKAO POD KOŽU


08.01.2014. / ree-Akademediasrbija
Autor: Adam Gopnik
Prevela Milica Plavšić

Gdje su nestali svi ljudi? Eno ih ispred svojih ekrana, naravno, gdje stalno idu ovih dana. Digitalna sila ima način da se probije svugdje, do tačke kada porodica ne može sjediti zajedno u prostoriji pola sata bez da neko, ili svi, ne razgugle.
 

 

ПЛАНОВИ ЗА ПОЧЕТАК ПРВОГ СВЕТСКОГ РАТА ПОСТОЈАЛИ 13 МЕСЕЦИ ПРЕ САРАЈЕВСКОГ АТЕНТАТА II.


07.01.2014. / pee-Академедиасрбија

Писмо које је годинама скривано од јавности !

Oвo je писмо је гувернер БиХ Оскар Поћорек упутио тадашњем министру Аустроугарске монархије Бјелинском, 28. маја 1913. године, а препис је представљен у одељењу за историју Каменграда. Ово је комплетан превод писма, које је Архив Србије обелоданио 5. јанура, у Андрићевом институту у Вишеграду:

 

У ЦРНОЈ ГОРИ ЈЕ ДОБРОДОШАО АМEPИЧКИ ГЕЈ - КРУЗЕР, АЛИ НЕ И РУСКА МОРНАРИЦА


06.01.2014. / pee-Академедиасрбија
Ратко Паић

Руси улагањима у некретнине, бизнис и туристичким аранжмaнима годинама већ спасавају Црну гору од банкрота, а Црногорци узвратили по ЕУ и НАТО стандарду ...

 

PLANOVI ZA POČETAK PRVOG SVETSKOG RATA POSTOJALI 13 MESECI PRE SARAJEVSKOG ATENTATA!


05.01.2014. / ree-Akademediasrbja

Andrićev Institut otkrio važna dokumenta ....

U Odeljenju za istoriju Andrićevog instituta u Andrićgradu danas je predstavljen prepis pisma guvernera BiH Oskara Poćoreka upućenog tadašnjem ministru Austrougarske monarhije Bilinskom napisanog 28. maja 1913. godine iz koga je vidljivo da su 13 meseci pre sarajevskog atentata i 14 meseci pre Austrougarske objave rata Srbiji postojali planovi za početak Prvog svetskog rata.

 

KRIV JE NAROD, A NE POLITIČARI !


05.01.2014. / ree-Akademediasrbija
Milutin M. Marinković

Lepo je, a ponekad i lako političare kritikovati. Dovoljno je samo da otvore usta kako bi nešto prozborili i eto vam prilike. U drugom slučaju kad im baš stanete na žulj, ili možda bolje na rep, jer za to se najteže hvataju, onda stvari postaju ozbiljne. Bez šale!

 

ЧУВАЛИ СУ КОМАД СВЕЋЕ, И МАЛО ХЛЕБА , КАКО БИ У РОВУ ПРОСЛАВИЛИ КРСНУ СЛАВУ


05.01.2014. / pee-Академедиасрбија
Разговор водила Вукица Стевановић

Разговор са једним родољубом пред Божић....

О Димитрију Марковићу не пишу котролисани медији јер писати о њему значи демантовати пожељну слику српске младежи. Рођен је 1978. године уочи Митровдана. После средње техничке школе завршио је Факултет за туристички и хотелијерски менаџмент. Живи и ради у Белгији, али сваког месеца је у Бајиној Башти. Говори словачки, чешки и енглески језик. Блиско сарађује са Вацлавом Дворжаком у чешком удружењу „Пријатељи Срба на Косову“.

 

KO SA ŠEIKOM TIKVE SADI .....


04.01.2014. / ree-Akademediasrbija

Vuk Stanić

Kompanija iz Emirata, Al Dahra, u Srbiju je došla sa namerom da uzgaja genetski modifikovanu hranu. Do sada su za te potrebe uzeli u zakup više od dva odsto srpske teritorije!

 

ИЛИ ШИПТАРИ ИЛИ МИ, НЕМА ПРЕГОВОРА


04.01.2014. / pee-Академедиасрбија
Пише: Б. Братина

Ако Србија хоће да задржи Косово и Метохију у саставу Србије, онда мора да буде свесна једне чињенице. Можемо ми са њима да преговарамо, баш је лепо што преговарамо, али стално морамо да будемо свесни чињеница да ће пре или касније бити – или они или ми.

 

ZAŠTO OVO IPAK NIJE DIKTATURA


03.01.2014. / ree-Akademediasrbija
Piše : Branko Pavlović

Zbog odsustva ideologije ne može da se uspostavi državni aparat, koji je spreman da primeni mere potrebne za uvođenje diktature.
 

 

СРБИЈА СА РУСИЈОМ - КАО ИЗРАЕЛ СА САД


02.01.2014. / pee-Академедиасрбија

Из излагања Ђуре Билбије у Народној скупштини о Евроазијском економском савезу

 

12 ŽIGOSANIH


02.01.2014. / ree-Akademediasrbija
Piše: Aleksandar Bećić

Još samo dan do kraja ove baksuzne godine. Srećom. Godinu ćemo pamtiti po mnogim stvarima. Po krizi, besparici, izgubljenim poslovima, porastu nasilja…

 

2013. ГОДИНА УСПОН РУСИЈЕ И ПАД ЗАПАДА


31.12.2013. / pee-Академедиасрбија

Борис АЛЕКСИЋ

Током 2013. године Русија је остварила бројне успехе на међународној сцени. Она је у дипломатској борби са САД и ЕУ спречила избијање нових ратних сукоба широм света, показујући свима да је доба једнополарног света и америчке хегемоније увелико прошло.

 

REP AŽDAJE


31.12.2013. / ree-Akademediasrbija

Izvod iz knjige " JA I NIKO MOJ"
Aleksandra Tijanića

Nacrt za priču o Njemu i meni. Nije za štampanje i objavljivanje sve dok ne budem onemogućen da to uradim sam – svi smo smrtni i nema bezgrešnih.....

 

OHOLI TEVTON I DALJE GAZI


30.12.2013. / ree-Akademediasrbija
Prof. Darko Tanasković

„Ne sme se dopustiti tamošnjim političarima da rade šta hoće“, grmi iznenada probuđeni nekadašnji visoki predstavnik, zapamćen uglavnom po tome što je dremao na sastancima

 

ЕВРОИНТЕГРАЦИЈЕ У НИГДЕ


 30.12.2013. / pee-Академедиасрбија
Петар Искендеров

Изјава бившег премијера Србије и лидера ДСС Војислава Коштунице о претњи која се надвила над српском државношћу, у вези са реализацијом споразума о границама, има исувише озбиљан карактер да би се могла свести на партијско-политичку пропаганду.

 

УКИДАЊЕ ВОЈСКЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ И ПРИДРУЖИВАЊЕ НАТО


30.12.2013. /  pee-Академедиасрбија

Вања Савићевић
 
Војска Републике Српске која је извојевала у рату одбрану Републике Српске и осигурала да Република Српска постоји оваква каква је данас, званично је укинута 1. јануара 2006. године.

 

2014 - GODINA VELIKIH POTRESA I PREOKRETA


28.12.2013. / ree-Akademediasrbija
Dragan Stojanović

Potresi se odnose na rezultate izbora koji će se obaviti u mnogim zemljama sveta, a kojima će biti obuhvaćeno gotovo 40 odsto svetskog stanovništva, smatra urednik specijala „Svet u 2014“ Danijel Franklin

 

РЕПУБЛИКА СРПСКА И СРБИЈА У ОЧИМА ТУРСКЕ


28.12.2013. / pee-Академедиасрбија

Вања Савићевић

У Градишци је одржана Прва научно-стручна конференција на тему "Партнерска сарадња Републике Српске и Републике Србије са тежиштем на безбедност и економију".

 

ЕВРОПА У НАРЕДНОЈ ГОДИНИ: ПОТРЕСИ СА ОКРЕТОМ УДЕСНО


28.12.2013. / pee-Академедиасрбија
Игор Силецки

Европске престонице су забринуте: актуелни политичари називају растући ниво евроскептицизма и популарност ултрадесних погледа најопаснијом тенденцијом за будућност ЕУ.

 
Još članaka...