Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 153952
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 7386453
Ko je na sajtu?
Imamo 121 gosta na mreži

komentari

ЧЕКАЈУЋИ НЕУТРАЛНОСТ


30.09.2013. / pee-Академедиасрбија

Пише: Слободан Кокан Поповић

Историјски посматрано, државе које би усвајале политичку односно војну неутралност, ослањале би се без изузетка на упориште стабилног међународног правног поретка.

 

NATO POMAŽE STVARANJE KOSOVSKE VOJSKE


20.09.2013. / ree-Akademediasrbija
Piše : Petar Delić

Savet NATO-a smatra da su BSK dostigle nivo „pune operativne sposobnosti“, te da su u „ potpunosti osposobljene da samostalno deluju i mogu biti upotrebljene za rešavanje kriznih situacija na svojoj teritoriji i u inostranstvu“.

 

PETAR MATIJEVIĆ - KRALJ HEKTARA


30.09.2013. / ree-Akademediasrbija
J. Jelovac

Vlasnik Industrije mesa Matijević i jedan od najvećih veleposednika u Srbiji nalazi se iza rešetaka. Petar Matijević tereti se da je u saradnji sa Borislavom Novakovićem, šefom poslaničkog kluba DS u vojvođanskoj skupštini, oštetio grad Novi Sad za 1,3 miliona evra.

 

ЧЕРЧИЛОВО ПРОКЛЕТСТВО


29.09.2013. / pee-Академедиасрбија
Пише : Ђорђе Ивковић

                                                                                             „Заиста, Немци, ако је и за историју, доста је!“
                                                                                                                                              ВИНСТОН ЧЕРЧИЛ

Кад уличног пса осакате локални дрипци, дигне се васколики овдашњи „невладин сектор“ да се згрозе и осуде садизам, нагласив да такав садизам може потицати само из зла деведесетих, српског фашизма, и никако друкчије. Као да невладнике прогони коб „пасјих гробаља“ њихових отаца, па хоће да покажу да нису у злу једини.

 

XOЋE ЛИ ХРВАТИ ИЛИ АЛБАНИЈА ЧУВАТИ НЕБО ЦРНЕ ГОРЕ ?


28.09.2013. /  pee-Академедиасрбија

Начелник Генералштаба Војске Црне Горе вицеадмирал Драган Самарџић демантовао је данас да ће хрватски авиони надзирати ваздушни простор Црне Горе.

 

ЛАЖНО УВЕРЕЊЕ ЗА ГАСОВОД


28.09.2013. / pee-Академедиасрбија

Пишу : Соња Гочанин, Новак Грујић

Управа за имовину града Ниша издала је 2008. године предузећу Југоросгаз уверење да је ова фирма решила имовинско-правне односе са власницима више од 300 парцела на траси магистралног гасовода МГ-11 Ниш-Лесковац-Врање иако имовинско-правни односи са свим власницима ни до данас нису решени.

 

BASNA IZ TOMINE BAJČETINE


28.09.2013. / ree-Akademediasrbija

Nikola Vlahović

Bračni par Nikolić nema dvorske lude, sami su u toj ulozi…..

 

КОЈИ ЈЕ “КУЧКИН СИН” НАШ ?


27.09.2013. / pee-Академедиасрбија
Александар ПАВИЋ

Френклин Делано Рузвелт, ратни савезник Черчила и Стаљина, творац тзв. Новог договора којег је понудио америчком народу као одговор на Велику економску депресију 1930-их година, и једини амерички председник који је био четири пута изабран, остао је запамћен по много чему још, укључујући и једну циничну али отворену и духовиту опаску, која је на сажет начин описала дух америчке спољне политике.

 

КРИПТОАНАЛИТИКА ЈУЖНОГ ТОКА


27.09.2013. / pee-Академедиасрбија
Бранко Жујовић

Прва емисија новог „Инсајдера“ пуна је манипулативних кондиционала. Све је тобоже аргументовано са „можда“, „отвара могућност“, „могуће је“, „највероватније“, „скоро без контроле“…

 

РЕКВИЈЕМ ЗА „ТОРЛАК“


27.09.2013. / pee-Академедиасрбија

Пише : Мара Кнежевић Керн

Укидање права на производњу и контролу лекова нова је  софистицирана форма агресије, у којој учествује домаћа пета колона из једне од најугледнијих професија, масовно укључена у пројекат преузимања здравства у руке фармацеутске (медицинске) индустрије.

 

ИСТОРИЈА НА БУВЉОЈ ПИЈАЦИ


26.09.2013. / pee-Академедиасрбија
Никола Стојановић
филмски редитељ

ПОЛЕМИКА О ГАВРИЛУ ПРИНЦИПУ

Ваљало би организовати научни скуп из кога би проистекла одговарајућа „Декларација о поводима, узроцима и разлозима за покретање и избијање Првог светског рата”-

 

VUČIĆ ĆE PLATITI CEH LAŽNIH PRIJATELJA


26.09.2013 / ree-Akademediasrbija

Naš najznačajniji dramski pisac Dušan Kovačević ocenio je za Nedeljnik, da je politička situacija u zemlji katastrofalna i ocenio da ne može Aleksandar Vučić sve sam da uradi.

 

ДА Л’ СМО СРБИ ИЛ’ СМО „БУВЕ“ ?


26.09.2013. / pee-Академедиасрбија
мр Драгомир Анђелковић

„Посејах змајеве зубе,  а изникоше буве“
(Хајнрих Хајне)

Деведесетих година, када се српски народ суочио са агресијом САД и клијентских („савезничких“) држава те велесиле (прво на РСК и РС, а онда и Србију), Белорусија се као ретко која земља солидарисала са нама.

 

ПОВОДОМ ПАРАДЕ "ПОНОСА"ЗАКАЗАНЕ ЗА 28. СЕПТЕМБАР 2013.


25.09.2013. / pee-Академедиасрбија
Протојереј-ставрофор Љубо Милошевић
Припремио: Иван Ташић

Драга браћо и сестре, Христови светосавци,
И ове године се на улицама Београда планира промоција настраних сексуалних оријентација које су у суштини противприродне.

 

ZAPAD NUDI SRBIJI „PROSPERITET“ U SAVEZU SA ALBANIJOM


25.09.2013. / ree-Akademediasrbija
Ratko Paić

Ovih dana smo svedoci medijskog promovisanja kontroverzne ideje koju je pokrenuo crnogorski ministar inostranih poslova Lukšić, a koju su podržali evropski zvaničnici, među kojima i visoki komesar za proširenje Evropske unije Štefan File.

 

CIA: KARADŽIĆ BIO PROTIV KONFEDERACIJE SA SRBIJOM


25.09.2013. / ree-Akademediasrbija

Nekadašnji predsednik Srpske, haški optuženik Radovan Karadžić nije bio raspoložen za konfederaciju sa Srbijom, jer bi to umanjilo njegovu političku težinu, tvrdi američka CIA u jednom od 300 dokumenata sa kojih je skinuta oznaka tajnosti i koji će, kako je najavljeno, biti objavljeni početkom oktobra.

 

НЕ КРАДИ ДРЖАВУ, ЈЕР ЈЕ СКУПО ПЛАЋЕНА !


23.09.2013. / pee-Академедиасрбија
 
Владика Николај
    
Не кради државу, јер је скупо плаћена. Браћа твоја изгинула су у ратовима бранећи државу.
Они су положили животе своје за државу - како се ти усуђујеш красти и поткрадати ту прескупу тековину? Ова је држава и њихова колико и твоја, и више је њихова, јер су је платили више од тебе; више су уложили у њу него ти. 
 

ГРАЂАНИ ШВАЈЦАРСКЕ ОДБАЦИЛИ ПРЕДЛОГ ЗА УКИДАЊЕ ОБАВЕЗНОГ ВОЈНОГ РОКА


23.09.2013. /  pee-Академедиасрбија
 
Становници Швајцарске одбацили су предлог пацифистичке Групе за Швајцарску без армије о укидању обавезног војног рока, показују прелиминарни подаци после референдума у тој централноевропској земљи које су пренеле агенције.
 
 

ЛОШИ КАО МИНИСТРИ АЛИ СУ КАО САВЕТНИЦИ ОДЛИЧНИ?!


23.09.2013. / pee-Академедиасрбија

Најављени повратак низа отпуштених министара у Владу Србије, али у улози саветника наметнуло је питање због чега је уопште извршена реконструкција кабинета Ивице Дачића и зашто су лоши министри напрасно постали добри саветници.

 

ULOVIMO VUČIĆA


22.09.2013. / ree-Akademediasrbija
Piše: Milovan Brkić

(Pr)osudite sami: Dva meseca, celo leto, Aleksandar Vučić plaši građane rekonstrukcijom Vlade! Novine i televizijske stanice prenose nam njegova razmišljanja, brigu za Srbiju i njenu budućnost. O čemu razmišlja, svakodnevno smo obaveštavani.

 

ЗАШТО СЕ ВУЧИЋ , ДАЧИЋ И НИКОЛИЋ ПАНИЧНО БОЈЕ ДА БУДУ НА СТРАНИ ПУТИНА И МЕЂУНАРОДНОГ ПРАВА ?


21.09.2013. / pее - Академедиасрбија

Пише : Диана Милошевић

ВЕЋИНА земаља у свету које нешто значе - заузела је став поводом Сирије . Неке су међу лажним " пријатељима Сирије " , а сада улазе у коалицију која се спрема да ( на челу са САД ) изврши ничим изазвану агресију на ту земљу .

 
Još članaka...